PROSVJED

Otpušteni radnici gladni kruha, od premijerke Kosor ni glasa

Foto: Maja Šantoši/Pixsell
prosvjed
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
prosvjed
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
prosvjed
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
prosvjed
04.11.2011.
u 22:17
Ne dovede li gradonačelnik Josip Nemec u Orahovicu svoju stranačku šeficu, premijerku Jadranku Kosor, idući tjedan dolazimo u Zagreb, najavljuju prosvjednici
Pogledaj originalni članak

Orahovica – Ni nakon sedam dana mirnog danonoćnog prosvjeda pod šatorom u središtu Orahovice otpušteni radnici KIO Keramike nemaju povratne informacije o tome hoće li im Vlada RH i premijerka Jadranka Kosor pomoći kao i radnicima Đakovštine koji su prosvjedom uspjeli doći do svojih otpremnina.  Radnici KIO Keramike za otpremnine, naknade i neisplaćene plaće potražuju 16 milijuna kuna koje smatraju da trebaju dobiti od novca za koji je Keramici modus iz Vojnića prodana njihova prezadužena tvrtka u stečaju.

Ivan Mužar: - Lokalni političari nas tješe, županijskih nema ni blizu

Večeras su radnici održali i sastanak Udruge vjerovnika i bivših radnika KIO Keramike na kojem su dogovorili nastavak prosvjeda.

– Dolaze nam lokalni političari, načelnici susjednih općina i govore kako su uz nas. Ne treba nam takva podrška, ali od svoga gradonačelnika Josipa Nemeca, koji je, istina, od prvog dana na našoj strani, očekujemo da u Orahovicu dovede svoju stranačku šeficu, premijerku Jadranku Kosor, da se ovaj problem konačno riješi.  Sve do ispunjenja svojih opravdanih zahtjeva ne namjeravamo prestati s prosvjedom, a idući tjedan dolazimo u Zagreb.  Kako novaca nemamo za autobus vjerojatno ćemo putovati vlakom. Političare s županijske razine, koji su nas lani nagovarali na stečaj, sada nema ni blizu, a i na njima leži odgovornost što je KIO Keramika završila onako kako to nije trebalo biti. Ne dobijemo li novce zatražit ćemo od Trgovačkog suda poništenje prodaje imovine stečajnog dužnika KIO Keramike, potvrdio je večeras Ivan Mužar, predsjednik Udruge vjerovnika i bivših radnika KIO Keramike.

Sljedeći korak -  blokada državne ceste D2 i željezničke pruge

Radnici su ogorčeni sporošću reagiranja vlasti i neosjetljivošću političara za  životne probleme radnika koji su, nakon 30 godina stvaranja najsuvremenije tvornice keramičkih pločica na Balkanu, ni krivi ni dužni, ostali bez primanja i na ulici. Mnogi od njih doslovno su glasni kruha. Ne bude li isplate 16 milijuna kuna radnici najavljuju blokadu državne ceste D2 i željezničke pruge sve do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

M3
Miške 3
05:09 05.11.2011.

Proleteri svih ( hrvatskih ) zemalja, ujedinite se. Ne bojte se radnici u pomoć će vam doći Ivkošić i Jurjević. Oni slave liberalni kapitalizam. Sjećate li se još radničkog samoupravljanja, godišnjeg u sindikalnim hotelima na moru, K-15, Zbora radnih ljudi itd. Ali ne, to je bilo \"doba mraka\". Proleteri svih hrvatskih zemalja, naje....ali ste.

DA
darko9
06:15 05.11.2011.

a zakaj xvi napadaju hdz zna se tko je imao koristi od firme mesić i sdp nek kotromanovićvrati kaj je dobivao za ništa

VE
velikazmija
23:14 04.11.2011.

nije li ovo privatna firma ---