Nakon 30 godina

Otvoren vrtić Četiri rijeke na Turnju. Danas stiže 75 djece

Foto: 'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
Otvoren vrtić Četiri rijeke na Turnju. Danas stiže 75 djece
01.02.2012.
u 10:01
Na prostoru gdje je smrt bila svakodnevica danas imamo najveći natalitet. To neka bude poruka čitavoj Hrvatskoj – rekao je Jelić
Pogledaj originalni članak

Imali smo vrtić, ali u ratu je u potpunosti uništen. Sada se napokon ostvario dugoočekivani san. Hvala svima koji su nam to omogućili – poručila je ravnateljica novootvorenog Dječjeg vrtića Četiri rijeke na Turnju Lidija Čale.

Osam odgojiteljica

Investicija vrijedna preko deset milijuna kuna uređena je po najnovijim pedagoškim standardima i proteže se na 1200 četvornih metara unutrašnjeg prostora. Vrtić ima dvoranu i prekrasno uređeno igralište. Na novom ‘dječjem raju’ na jučerašnjoj su priredbi povodom otvorenja zahvalili predškolci vrtića Rakovac, učenici OŠ Turanj i Banija. Time su ujedno zaželjeli i dobrodošlicu budućim korisnicima. U tom će raju od danas uživati 75 predškolaca u jednoj jasličkoj i tri vrtićke skupine. O njima će brinuti osam teta.

Bez pomoći države

– Nakon trideset godina Karlovac je dobio novi vrtić i to je velika stvar. Posebno nas veseli što je sada na listi čekanja u karlovačkim vrtićima ostalo tridesetak djece po čemu smo daleko iznad hrvatskog prosjeka. U otvorenju novog vrtića na Turnju ima i simbolike. Na prostoru gdje je smrt bila svakodnevica danas imamo najveći natalitet. To je poruka čitavoj Hrvatskoj – rekao je gradonačelnik Damir Jelić.

Napomenuo je da je novi objekt za predškolce izgrađen bez pomoći države koja je, pak, financijski podržala izgradnju nove dvorane na Dubovcu. Karlovački župan Ivan Vučić kazao je da mu je drago da su bili u krivu svi koji su na postavljanju temeljnog kamena govorili da je to predizborni trik. Sandi Šola, predsjednik Uprave Karlovačke banke, čije su štediše također pomogle u izgradnji vrtića, najavio je još takvih projekata.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.