I papa pozdravio inicijativu Požeške biskupije

Otvorena druga u Hrvatskoj katolička škola

Foto: Duško Mirković
Otvorena druga u Hrvatskoj katolička škola
26.09.2009.
u 14:17
Kako je na projektu osnivanja Katoličke osnovne škole radio bivši ministar znanosti Dragan Primorac on je ovom prigodom istaknuo kako se nada da će ovakvih škola biti još u Hrvatskoj.
Pogledaj originalni članak

U Požegi je danas u prigodi 12. obljetnice uspostave Požeške biskupije otvorena Katolička osnovna škola, nakon šibenske, druga u Hrvatskoj te Odgojno - obrazovni centar Požeške biskupije.

Otvarajući Odgojno obrazovni centar Požeški biskup Antun Škvorčević je istaknuo da je čovjek najčudesnije Božje djelo te da je u tom smislu odgoj i obrazovanje mladih naraštaja jedno od najtežih ali najdragocjenijih  služenja životu.

-Požeška biskupija, svjesna da je "čovjek put Crkve", stavila je odgoj  i obrazovanje djece i mladih među svoje pastoralne prioritete. Rijekom posljednjih godina Požeška biskupija je u tom duhu osnovala određene odgojno - obrazovne ustanove i pokrenula projekte pomoći učenicima i studentima.

Kako je na projektu osnivanja Katoličke osnovne škole radio bivši ministar znanosti Dragan Primorac, on je ovom prigodom istaknuo kako se nada da će ovakvih škola biti još u Hrvatskoj. 

Danas su nam potrebni muškarci i žene, kako Bogu posvećene osobe tako i laici, koji posjeduju, ne samo široku i duboku izobrazbu, nego koji svjedoče ljubav i solidarnost. U tom pogledu katolički odgoj i spomenuti Odgojno-obrazovni centar mogu ponuditi nove poticaje za cjelovitu formaciju i odgoj - ističe se  u poruci pape upućenoj u povodu otvorenja škole.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

PR
probuđen
12:24 27.09.2009.

Nadam se da će dobro provjeriti sve nastavnike na pedofilske testove prije nego ih puste u izravni doticaj sa djecom.Boga još uvijek ima,ali mu posrednici na zemlji nisu nikad trebali.

Avatar pupoljak
pupoljak
15:39 26.09.2009.

Katolička škola! I kaj će klinci učiti u toj školi? Sigurno kako je poslušnost, poniznost i siromaštvo dar od Boga pravednoga, jer će takovima Bog omogućiti ( kada krepaju) blaženstvo nebesko. Kako je žensko biće predodređeno samo za reproduktivne svrhe. Kako je jedino ispravno slušati samo crkveni kler, jer su oni posrednici Božiji. Kako je ispravno napadati i psihički i fizički, različitog od sebe, jer to dobri Bog oprašta.

MM
Mladen Miletić
17:40 26.09.2009.

Otvorena druga u Hrvatskoj katolička škola, idemo u EU uskoro su na redi i druge ne katoličke škole jel je vjera slobodna pa ima i oni koji žele recimo muslimansku školu ili Pravoslavnu !