za đake iz žabnu

Otvorena suvremeno opremljena škola vrijedna 3,7 milijuna kuna

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
škola,Žabno
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
škola,Žabno
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
škola,Žabno
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
škola,Žabno
07.05.2015.
u 14:52
Gradnja je počela 2012. godine, ali ju je zakočila propast tvrtke koja je izvodila radove. Objekt ima 390 četvornih metara
Pogledaj originalni članak

Drago nam je što više nećemo morati ići u Sisak jer sada imamo svoju školu. Sve je novo i lijepo – rekle su nam sestre Nika i Stela Dobrenić, učenice drugog i četvrtog razreda koje danas sjedaju u klupe nove Područne škole u Žabnu. Nakon pet godina projektiranja i gradnje, škola je jučer svečano otvorena.

Trenutačno 54 učenika

Projektna dokumentacija izrađena je još 2010., a gradnja je počela 2012. No, ubrzo je stala zbog propasti tvrtke koja je izvodila radove. Nakon višemjesečnih pregovora o povratu dokumentacije izabran je novi izvođač pa je škola napokon i završena. Stajala je 3,7 milijuna kuna, a zamijenila je stari montažni objekt. Tijekom gradnje učenici iz Žabna putovali su u Osnovnu školu "Braća Ribar" u Sisku.

– Super mi je i jedva čekam nastavu. Imamo novo igralište, a ono staro bilo je nikakvo, s dva mala gola. Škola je puno bolja pa će valjda biti i nešto bolje ocjene – kazao je Matija Gec, jedan od 54-ero učenika koji će pohađati novu školu.

Nastava se u njoj izvodi za đake od 1. do 4. razreda.

– Veći je broj učenika prijavljen za upise u prve razrede sljedeće školske godine pa mislimo da ćemo tada u Žabnu opet imati više od 60 đaka – rekla je Vesna Šebek, ravnateljica OŠ "Braća Ribar", pod kojom je ova područna škola. Istaknula je i kako je škola suvremeno opremljena.

Velika okućnica i igralište

– Građena je za 21. stoljeće, ima 390 četvornih metara unutarnjih prostorija i više od 1000 kvadrata okućnice i igrališta – kazala je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, dodavši kako se nastavljaju ulaganja u školstvo. U Sisku svim učenicima čiji roditelji to ne mogu, istaknula je, plaćaju školsku kuhinju, a i svi imaju prijevoz. U četiri osnovne škole organiziran je produljeni boravak, a od iduće godine, najavila je, imati će ga i OŠ "Galdovo".

>>Od jeseni besplatne knjige i za sve srednjoškolce

>>Bandić obećao obnovu zgrade OŠ Odra već od idućeg tjedna, u školi sumnjičavi

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.