KAKO DO STATUSA ZA EU

Ovo je osam uvjeta koje BiH mora ispuniti za povijesni cilj. Srbi proglašeni najveći neuspjehom

Foto: DAVID W CERNY/REUTERS
Ovo je osam uvjeta koje BiH mora ispuniti za povijesni cilj. Srbi proglašeni najveći neuspjehom
13.10.2022.
u 09:22
Pozitivna preporuka rezultat je diplomatske bitke Hrvatske, Slovenije i još nekoliko zemalja na summitu lidera EU u lipnju

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)
Ključne riječi


Komentari 40

Avatar spin
spin
10:01 13.10.2022.

Problem su srbi i u Bosni i u srbiji, koji su odani rusiji. Ako se takva Bosna i srbija priključe uniji biti će joj samo teret i vječni izvor svakovrsnih problema. Unatoč tome ni Bosnu ni srbiju ne smijemo ostaviti Putinu i Erdoganu da njima mlate kako hoće. Što je rješenje? Poslati srbe u rusiju, a bošnjo-turke u tursku, Bosnom i dijelovima srbije zaokružiti Hrvatsku, dok ostatak srbije prepustiti Bugarim, Rumunjima, Crnogorcima i Makedoncima.

GL
glištun
09:24 13.10.2022.

Jedino je Hrvatima u Bosni stalo da budu dijelom EU.

Avatar buffalobill
buffalobill
09:40 13.10.2022.

Bosna će ući u EU kad na vrbi rodi grožđe. Madam sam pobornik da BiH uđe u EU da se razvija, kroz taj razvoj bi najvjerojatnije današnje političke stranke nestale, jer nebi mogli više maglu prodavati. Ali bojim se da će to primanje godinama čak i desetljećima potrajati, kao npr. kod Turaka, gdje će većina stanovništva izgubiti interese za EU. Za BiH bi se trebao napraviti brzi postupak primanja, npr. za godinu dana da uđe u EU. Samo tako se može BiH u red dovesti,. Onda koje kakvi kriminalci bilo politički ili obični nebi se mogli po BiH skrivati, jer bi i europski sudovi onda imali pristup u BiH..