uskršnja kuharica

Ovo je sve što trebate znati o hrenu...Naribajte ga i pomiješajte s reskim jabukama i vrhnjem

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Ovo je sve što trebate znati o hrenu...Naribajte ga i pomiješajte s reskim jabukama i vrhnjem
23.03.2016.
u 09:10
Hren inače podiže prirodnu otpornost organizma, a za njega vrijedi uzrečica: Rotkvica vrijedi težinu olova, repa težinu srebra, a hren težinu zlata.
Pogledaj originalni članak

Osnovni hren-umak kakav se servira uz bečki Tafelspitz – kuhanu govedinu ili junetinu, ima svoju uskrsnu inačicu. Isprobajte ga i uz pečeno meso, kuhanu šunku, hladnu kuhanu govedinu, sendviče...

Potrebno: dvije do tri jabuke (reske), dva-tri korijena hrena, malo soli, malo šećera, sok limuna, kiselo vrhnje (gusto). Pripremite ga tako da jabuke ogulite i usitnite štapnim mikserom. Hren naribajte vrlo sitno. Pomiješajte ga s jabukama i ostalim sastojcima. Ostavite u hladnjaku na hladnom do posluživanja. Što je umak hladniji, to je aroma ugodnija jer je upravo kombinacija s hladnim ono što osvježava.

Hren inače podiže prirodnu otpornost organizma, a za njega vrijedi uzrečica: Rotkvica vrijedi težinu olova, repa težinu srebra, a hren težinu zlata.

>>Donosimo vam ukusne recepte za nadolazeći blagdan

CIMERFRAJ SE RJEŠAVA RENTIJERA

Je li konačno odzvonilo rentijerima u turizmu? Privatni smještaj od Nove godine na udaru pet novih zakona

Turističko iznajmljivanje odavno je preraslo socijalnu kategoriju i pretvorilo se u rentijerstvo od kojeg se lijepo živjelo, a vlasti su prve korake počele poduzimati tek kad je to dovelo do pucanja infrastrukture u turističkim mjestima, pada kvalitete i smanjenja broja turista, upozoravaju i turistički stručnjaci dr. Sanja Čižmar i Branko Bogunović

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar bajasokol
bajasokol
23:35 23.03.2016.

poostovani gospodine fotografe Marijane Susanj ova slika sto ste priljepili je slika persinovog korijena a ne hrena,odgovorno vam to tvrdim kao dijete sa sela :-)))