akcija caritasa

'Ovo nam je uštedjelo puno novaca'

Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
Caritas (1)
Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
Caritas (1)
Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
Caritas (1)
27.06.2013.
u 16:49
Današnja akcija kojoj je cilj da učenici osnovnih i srednjih škola koji posjeduju udžbenike od prošle godine razmijene ili daruju onima kojima su ti udžbenici potrebni odvijala se ispred požeške katedrale.
Pogledaj originalni članak

Caritas Požeške biskupije po peti puta danas je organizirao akciju razmjene i darivanja školskih udžbenika i pribora pod nazivom „Razmijeni i daruj“. Današnja akcija kojoj je cilj da učenici osnovnih i srednjih škola koji posjeduju udžbenike od prošle godine razmijene ili daruju onima kojima su ti udžbenici potrebni odvijala se ispred požeške katedrale.

- Kada je prije pet godina biskupijski Caritas pokrenuo ovakvu akciju ona je bila jedinstvena u Hrvatskoj. Pokazala se vrlo uspješnom tako da smo s njome nastavili. Na ovaj način želimo pomoći roditeljima i njihovoj djeci, pogotovo danas kada je teška gospodarska situacija, da besplatno dođu do potrebnih školskih knjiga. Zbog velikog interesa morali smo i produžiti akciju – istaknuo je Goran Lukić, v.d. ravnatelja biskupijskog Caritasa.

Da je ova akcija velika pomoć roditeljima posvjedočila je i Branka Pivac iz Požege, majka sedmero djece od kojih je četvero školaraca.

–Donijela sam knjige od trećeg i osmog razreda, a tražim za drugi i četvrti razred. I prije sam dolazila na ove razmjene i mogu reći da je ovo super akcija jer sam puno novaca uštedjela. Ovo mi dobro dođe, posebno u ovim vremenima – kazala je gospođa Pivac.

Na razmjenu knjiga mnogi su stigli i iz okolnih mjesta. Među njima je bila i Katica Mišić iz Kaptola, majka troje školaraca.

–Ovo je jako dobro jer na neki način možemo pokloniti knjige koje nam ne trebaju i pronaći one koje nam trebaju – kazala je Katica.

Dvjestotinjak roditelja i učenika razmijenilo je odnosno darovalo udžbenike i drugi školski pribor, a za ovu prigodu Caritas je donirao tridesetak školskih torbi. Akciji su organizacijski pomogli Caritasovi volonteri te mladi iz požeških župa sv. Terezije Avilske, sv. Leopolda Mandića i sv. Ivana Krstitelja iz Vidovaca. Nakon završetka akcije preostali donirani školski udžbenici biti će na raspolaganju građanima u prostorijama Caritasa u Vukovarskoj ulici svakog radnog dana od 9 do 13 sati.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.