uredba vlade

Ovo su nove cijene goriva na benzinskim postajama

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Šibenik: Na benzinskim postajama i ovaj tjedan skuplje gorivo
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Od ponoći drastično poskupjelo gorivo
Foto: Ivan Skrinjar/PIXSELL
Gorivo u Hrvatskoj od ponoći znatno jeftinije
Autori Vecernji.hr, Hina
17.01.2023.
u 07:26
Nova cijena plavog dizela je 0,96 eura (7,23 kune) što je također pojeftinjenje za jedan eurocent po litri
Pogledaj originalni članak

Od danas na benzinskim postajama vozače su dočekale nove cijene goriva. Vlada je u ponedjeljak na telefonskoj sjednici odredila nove cijene te se osnovni benzin eurosuper 95 prodaje za najviše 1,34 eura (10,10 kuna) po litri, a dizel za 1,46 eura (11 kuna).

U slučaju benzina riječ je o poskupljenju za jedan eurocent, a kod dizela o pojeftinjenju za isti iznos. Ovakav režim vrijedit će za sljedeće 14-dnevno razdoblje.

Nadalje, nova cijena plavog dizela je 0,96 eura (7,23 kune) što je također pojeftinjenje za jedan eurocent po litri. Nova cijena UNP-a za spremnike je 1,30 eura (9,79 kuna) po kilogramu, što predstavlja poskupljenje za osam centi, dok nova cijena UNP-a za boce iznosi 1,87 eura (14,09 kuna), što je više za devet centi.

Da nema mjera Vlade te da se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formiraju na razini premija energetskih subjekata prije prve Uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, litra osnovnog benzina bi stajala 1,57 eura (11,83 kune), dizela 1,71 euro (12,88 kn), plavog dizela 1,08 eura (8,14 kn), kilogram UNP-a za spremnike 1,55 eura (11,68 kn), a UNP za boce 2,18 eura (16,43 kn), rekli su iz Vlade.

Video: Velika promjena na bankomatima

reportaža s hrelića

Šoping u novoj valuti: Sve je na akciji, no teže se ljudi maše novčanika, ovi euri k'o da su od zlata

Kuna je otišla u povijest, potvrdilo se i u omiljenom šoping-centru pod vedrim nebom. Iako su neki zadržali i stare natpise radi lakšeg preračunavanja, uglavnom se dolazilo s eurima, a mnogi svjedoče kako se mogao zamijetiti i pad platežne moći kupaca. Poskupjelo je parkiranje na šoderu, a digli su i tarife za plac na sajmu, i to bez najave, žale se prodavači. Ipak, gužve ne manjka, a iz pečenjara se od ranog jutra širi miris kobasica i kotlovine. Kava je platila danak zaokruživanja, ali gablec, srećom, nije.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.