manifestacija

Ovogodišnje 52. glazbene večeri u Donatu bit će 'najzadarskije' dosad

Foto: Filip Brala/PIXSELL
Ovogodišnje 52. glazbene večeri u Donatu bit će 'najzadarskije' dosad
03.07.2012.
u 15:44
Večeri će 5. srpnja otvoriti glazba zadarskih skladatelja 19. stoljeća Luigija Basinella i Nikole Strmića koju je u arhivu otkrio dirigent Edo Mičić
Pogledaj originalni članak

– Ovogodišnje 52. glazbene večeri u Donatu u Zadru ponudit će 10 koncerata i bit će „najzadarskije“ dosad – rekao je predstavljajući program umjetnički ravnatelj Jurica Šoša. Petog srpnja otvorit će ih glazba zadarskih skladatelja 19. stoljeća Luigija Basinella i Nikole Strmića koju je u arhivu otkrio dirigent Edo Mičić, a izvest će ih Simfonijski orkestar Savaria iz Mađarske. U večeri otvorenja mađarski glazbenici odsvirat će i Simfoniju br. 9 Antonina Dvořaka.

Zadarska muzikologinja Katarina Livljanić i njezin ansambl Dialogos predstavit će projekt Barlaam & Jozafat, a rana glazba bit će tema i ansambla Symblema koji se bavi povijesno osviještenom interpretacijom kasnorenesansnih i baroknih djela. Na Poljani Šime Budinića, pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja, osnivača Glazbenih večeri, Simfonijski orkestar HRT-a izvest će Beethovenovu Devetu simfoniju, a do 11. kolovoza na programu će se, među ostalim, naći i puhački kvintet Artvento iz Slovenije, solistički gitaristički koncert Brazilca Daniela Wolffa te koncert Smetana trija iz Praga.

U sklopu Glazbenih večeri bit će predstavljena i monografija te najstarije glazbene manifestacije u Hrvatskoj. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta Zadar, a cijene se kreću od 50 do 70 kuna po koncertu. Pretplata za sva događanja iznosi 450 kuna. Glazbene večeri za ovu su godinu osigurale budžet od 995.000.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.