Izgubljene

Pacijentice traže privatnike u susjednim gradovima

Foto: 'Marko Jurinec/PIXSELL'
Pacijentice traže privatnike u susjednim gradovima
21.10.2010.
u 16:00
U Hećimovićevoj ordinaciji kažu kako nemaju nikakvih informacija što da rade s pacijenticama, a privatnik Rabie Odeh trenutačno je na godišnjem odmoru.
Pogledaj originalni članak

Policijsko privođenje uglednog ginekologa Nevena Hećimovića šokiralo je Koprivničane, posebno njegove pacijentice koje se zabrinuto pitaju kada će i kome odlaziti na preglede.

Podsjetimo, Hećimović je zajedno s još šestero ginekologa priveden u akciji Ordinacija, pod sumnjom na obavljanje ilegalnih pobačaja, uzimanja novčane naknade za njih i nanošenja štete HZZO-u.

Bez informacija

Varaždinski istražni sudac koprivničkom ginekologu prekjučer je odredio 48-satni pritvor. U njegovoj ordinaciji kažu da nemaju baš nikakvih informacija što da rade s već naručenim pacijenticama ili što da kažu onima koje tek planiraju doći na pregled.

Gordana Slavetić, ravnateljica bolnice, kaže da bolnica nema ništa s pregledima i ne preuzima pacijente, a novi privatni ginekolog Rabie Odeh trenutačno je na godišnjem odmoru, što Hećimovićeve pacijentice, posebno one s hitnim slučajevima, stavlja u vrlo neizvjesnu situaciju.

Većina njih s kojima smo razgovarali, njega su odabrale zbog, tvrde, neupitne stručnosti i izvrsne pružene usluge.

Ne žele, kažu, odustati od navike odlazaka privatnom ginekologu, pa će novog, bude li potrebno, pokušati pronaći u susjednom Varaždinu, Bjelovaru ili čak u Zagrebu. Privatnicima, kažu, odlaze prvenstveno zbog velikih gužvi u bolnici.

Moraju nepoznatom

Posebno su zabrinute trudnice koje tek nekoliko mjeseci ili tjedana dijeli od poroda. Ne znaju kome će na posljednje preglede, a najviše ih brine što je koprivnički privatnik njihovu trudnoću pratio od početka i bio dobro upoznat s razvojem događaja, a sada bi morale cijeli postupak prolaziti kod nepoznatog ginekologa. Neke od njih Hećimoviću su dolazile čak i iz obližnjih gradova.

Pacijentice neće osjetiti izostanak dr. Perkovića

Iako primljeno s velikim iznenađenjem, uhićenje dr. Pave Perkovića neće izazvati posebne teškoće za normalno funkcioniranje bjelovarske ginekologije. Na odjelu sad radi petero ginekologa specijalista, od kojih njih četvero pokrivaju i dežurstva. Njegov izostanak pogoditi će jedino njegove kolege jer će morati ipak pojačano raditi.
– Kolega Perković se odlično uklopio u naš tim i sigurno će nam nedostajati jer se pokazao kao vrlo stručan i savjestan ginekolog – tvrdi dr. Marija Turek-Šola, šefica bjelovarske ginekologije, dodajući da novonastala situacija zahtijeva malu preraspodjelu poslova, no pacijentice to neće osjetiti. (dm/VLM)

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.