razoružanje

Pakistan pregovara s talibanima kako bi zemlji osigurali mir

Foto: Arhiv VL/Reuters
Pakistan pregovara s talibanima kako bi zemlji osigurali mir
12.12.2011.
u 07:39
Zaraćene strane pregovaraju zbog čega bi odnosi između SAD-a i Pakistana mogli postati još napetiji, potvrđeno je iz militantskih krugova
Pogledaj originalni članak

Pakistanski premijer i ministar unutarnjih poslova zanijekali su glasine da vlada pregovara s talibanima te potvrdili kako će to u činiti samo u slučaju da se militanti razoružaju i predaju vlastima.

Zamjenik zapovjednika pakistanskih talibana, koji već četiri godine vode rat protiv vlade u Islamabadu, potvrdio je pak nagađanja medija da zaraćene strane pregovaraju zbog čega bi odnosi između SAD-a i Pakistana mogli postati još napetiji.

– Kategorički tvrdim kako da nikakvog dijaloga – kazao je ministar unutarnjih poslova Rehman Malik, javlja Reuters, dok je premijer Yusuf Raza Gilani ipak ostavio prostora za špekulacije naglasivši kako svi koji se predaju i odreknu se nasilja imaju šansu.

Krajem rujna pakistanska vlada zaklela se da će dati priliku miru i pokušati sklopiti nekakav sporazum s domaćim militantima. Iz militantskih krugova potvrđeno je da su pregovori o prekidu pobune u tijeku.

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

OB
-obrisani-
13:26 12.12.2011.

ovo im ja najbolji potez

RE
rezonancija
08:23 12.12.2011.

stize arapsko proljece sa svih strana prema bliskome istoku,kad istrijebe parazite svuda ce nastupiti-ljetni ugodjaj

IR
irani
09:58 12.12.2011.

U principu sve se na kraju zavrsi pregovorima. Za potrebe javnosti i postizanje kratkorocnih politickih ciljeva dize se buka, galama, udara se u prsa i zaklinje Bogu/vragu/domovini/. U pozadini se radi tiho, naporno i bez glupavljenja na dugorocnom rjesenju. Ako se ne varam i u samom Afganistanu se pokusava razgovarati, zasto ne i u Pakistanu? Jedino me brine pakistanska tradicionalna nesposobnost progurati nest do kraja. Vec su oni sklapali primirja/mir/prekid sukoba s Talibanima ali su bili izigrani i postalo je jos gore nego prije. Nadajmo se boljemu ovoga puta.