VAL PROMJENA

Pale su brojne utvrde, politički moćnici doživjeli iznenađujuće poraze na lokalnim izborima!

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Pale su brojne utvrde, politički moćnici doživjeli iznenađujuće poraze na lokalnim izborima!
30.05.2021.
u 21:04
SDP je izgubio Čakovec, a IDS Pulu. Ivan Čehok na kraju je uspio izgubiti Varaždin i tamo se na vlast vraća SDP.
Pogledaj originalni članak

Lokalni izbori pokazali su se iznimno zanimljivima jer birači kao da su pokazali "smjenu generacija" i birali mlađe, svježije i još uvijek politički podosta neprovjerene ljude. Dakle, željni su promjena.

Upravo zato smo svjedočili tolikim promjenama na vladajućoj razini. Pale su brojne utvrde i kroz naredne četiri godine gledat ćemo bitno drugačiju situaciju.

Naravno, na prvom mjestu su Zagreb i Split, gdje Tomislav Tomašević i Ivica Puljak predvode "val promjena". Ali, dok su oni u centru pažnje otprije prvog kruga, neki drugi gradovi možda su malo završili "ispod radara".

Goran Pauk izgubio je od Marka Jelića u utrci za župana, što znači da je i HDZ izgubio Šibensko-kninsku županiju. Baš kao što je SDP izgubio grad Čakovec, a IDS Pulu t dobar dio Istre. Ivan Čehok na kraju je uspio izgubiti Varaždin i tamo se na vlast vraća SDP. Samobor je odlaskom Krešimira Beljaka "ispao iz ruku HSS-a" te će sad na njegovom čelu biti FOKUS, odnosno, gradonačelnica Petra Škrobot.

U Glini su pak birači još u prvom krugu okrenuli leđa HDZ-u i SDP-u, a pobjeda je pritom pripala kandidatu grupe birača Ivanu Jankoviću. Petrinju je izgubio pak Darinko Dumbović, a preuzela HDZ-ova Magdalena Komes. Potres i izostanak adekvatne reakcije, kako smatraju birači, koštali su u tom trenutku aktualnu vlast pozicije.

>>>  Pogledajte kako se glasalo na lokalnim izborima u svim gradovima, županijama i općinama:

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar emigrant
emigrant
21:16 30.05.2021.

HDZ je izgubio županiju, a ne grad Šibenik.

Avatar Jopa
Jopa
21:37 30.05.2021.

Čini se da Rijeka i dalje diše crveno, najduže komunistička vlast u svijetu ako ne računamo Rusiju..

Avatar southman
southman
21:10 30.05.2021.

Buric je gradonačelnik Šibenika !