akcija USKOK-a

Razbijen lanac krijumčara, osumnjičeni i policajci

Foto: MUP
Zaplijenjene cigarete
Foto: MUP
Zaplijenjene cigarete
Foto: MUP
Zaplijenjene cigarete
Foto: MUP
Zaplijenjene cigarete
05.11.2013.
u 17:14
Prema policijskom priopćenju, riječ je bila o dobro uhodanom poslu u kojem je svatko imao točno određenu ulogu. Vrijednost je prokrijumčarenih cigareta gotovo šest milijuna kuna.
Pogledaj originalni članak

Dvanaest osoba, među kojima su i dvojica policajca, sumnjiče se za zločinačko udruživanje, priopćila je policija. Riječ je o akciji koju su na širem području PU splitsko-dalmatinske proveli USKOK i policija, a grupa se sumnjiči da je od ožujka do studenog ove godine krijumčarila cigarete.

Prema policijskom priopćenju, riječ je bila o dobro uhodanom poslu u kojem je svatko imao točno određenu ulogu. Vrijednost je prokrijumčarenih cigareta gotovo šest milijuna kuna. Dvojica osumnjičenih policajca do daljnjega su udaljena iz službe. Jedan je bio zaposlen u graničnoj, a drugi u krim-policiji. Njih se dvojica sumnjiče za zloporabu položaja i ovlasti.

Operacija razotkrivanja krijumčara cigareta počela je u siječnju ove godine, nakon što je policija došla do operativnih podataka da na širem području PU splitsko-dalmatinske djeluje dobro uhodana skupina koja preko ilegalnih graničnih prijelaza krijumčari cigarete iz BiH. Za taj su posao, kako se sumnja, angažirali i već spomenute policajce, koji su im dojavljivali kada i kako policija kontrolira granicu, a sve kako bi se krijumčarene cigarete iz BiH neometano prevezle do Splita, gdje su se skladištile, a zatim dalje prodavale.

Sumnja se da je na ovaj način od ožujka do studenog ove godine iz BiH u Hrvatsku prokrijumčareno najmanje 33.294 šteka cigareta različitih marki.

>> Srbin na jahti prenosio 800 kilograma kokaina

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Pero2013
Pero2013
17:29 05.11.2013.

Hercegovci?