odgođeno ročište

Pandžić nije došao na sud, obrana Drage Tadića razočarana

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Drago Tadić (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Drago Tadić (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Drago Tadić (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Drago Tadić (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Drago Tadić (1)
01.03.2013.
u 11:17
Pandžić se, doznajemo, dan prije ispričao sudu, dostavivši ambulantni list iz bolnice u kojem piše kako ima želučane tegobe. Sucu je to bilo sumnjivo
Pogledaj originalni članak

Osječkog poduzetnika Ramiza Pandžića ni policija nije uspjela jutros dovesti na Županijski sud u Osijeku, gdje je bilo zakazano pripremno ročište u aferi nabave šljunka za gradnju slavonske autoceste. Uz njega, optuženi su i bivši direktor Osijek - Koteksa Drago Tadić te Damir Ivić, nekadašnji direktor marketinga i trgovine u toj tvrtki.

Pandžić se, doznajemo, dan ranije ispričao sudu, dostavivši ambulantni list iz bolnice u kojem piše kako ima želučane tegobe. No, sucu Zvonku Vekiću bilo je to, očito, sumnjivo pa je isti dan proveo medicinsko vještačenje. Prema mišljenju vještaka, Pandžić je zdrav i može pratiti raspravu. Sudac je potom ispisao dovedbeni nalog. No, kada je policija jutros oko 8 sati pokucala na Pandžićeva vrata, već je bio otišao od kuće.

– U bolnici sam na terapijama pa ne mogu razgovarati. Bolestan sam, zato nisam došao na sud – kazao nam je, pak, Pandžić u telefonskom razgovoru. Nezadovoljstvo njegovim nedolaskom nije krila Tadićeva obrana.

– Naravno da te odgode nama ne odgovaraju. Ne znam što bih vam rekla – komentirala je Tadićeva braniteljica Jadranka Sloković, dodajući da je iduće ročište zakazano za 27. ožujka.

Kako bi sklopili posao kupoprodaje šljunka s obrtom Santiva i tvrtkom Frankopan, Tadić i Ivić postavili su, tereti se, uvjet Pandžiću. Zatražili su, po tome, da im "na ruke" isplaćuje tri kune po isporučenom kubiku. Pandžić je kao vlasnik Santive te poslije direktor Frankopana na to pristao. Osijek-Koteksu isporučeno je, smatra optužba, najmanje 840.496 prostornih metara šljunka, vrijednih 61 milijun kuna. Tadić i Ivić, piše u optužnici, od Pandžića su primili najmanje 2,5 milijuna kuna, i to u 63 navrata. Odvjetnica Sloković u obranu kreće, izjavila je, maksimalistički, uvjerena kako ima osnove da obrani svog klijenta.

– Imamo ozbiljne primjedbe i na iskaz Pandžića koji se ne pojavljuje i na provedeno vještačenje – istaknula je.

Cijela je priča počela izlaziti na vidjelo kada je Pandžić pokucao na vrata USKOK-a sa snimkom svog razgovora s Tadićem. No, taj je CD nakon dizanja optužnice izdvojen iz spisa jer je snimljen tajno pa se smatra nezakonitim dokazom.

– Otvoren sam i dalje za nagodbu s USKOK-om, inzistiram na tome godinama – rekao nam je Pandžić danas u telefonskom razgovoru.

Istodobno Pandžiću se sudi za ucjenu Drage Tadića. Bivšeg je direktora, tereti se, ucjenjivao upravo spornom snimkom. Tražio je od Tadića, piše u toj optužnici, da kupi separaciju za šljunak, i to za sedam milijuna kuna. Bio je svjestan, stoji nadalje, da separacija ne vrijedi više od 700.000 kuna i da nije njegova. U tom je postupku već jednom oslobođen, no slučaj je vraćen na početak.

>> Potvrđena optužnica protiv D. Tadića, R. Pandžića i D. Ivića

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

TO
Toni50
23:49 01.03.2013.

No, sucu Zvonku Vekiću bilo je to, očito, sumnjivo pa je isti dan """"proveo medicinsko vještačenje"""" . Gastroskopiju ??? Prema """"mišl jenju vještaka,"""" on je OK. ne prema znanju i dokazu ; iako ga sigurno nije pregledao tako vrhunski .

MO
modovisisajteMaraschino
11:37 01.03.2013.

zanimljivo kako Čačića ne diraju zbog sličnog biznisa kod gradnje A1 a prijava je napravljena još prije 7 godina... šljunak je bio ilegalno kopan sa državnog zemljišta bez plaćanja rudarske naknade državi a onda je prodavan državi po visokoj cijeni za gradnju autoceste....