izazovi uvijek postoje

Papa Franjo posjetio ozlogašenu mafijašku četvrt u Napulju: Korupcija smrdi!

Foto: Reuters/PIXSELL
papa
Foto: Reuters/PIXSELL
papa
Foto: Reuters/PIXSELL
papa
Foto: Reuters/PIXSELL
papa
Foto: Reuters/PIXSELL
papa
21.03.2015.
u 12:58
Stigao je rano ujutro helikopterom u Pompeje, gdje se u marijanskom svetištu pred slikom Djevice od Krunice zadržao u kratkoj molitvi kako bi Gospa, kako je rekao, blagoslovila vas, mene i cijeli svijet
Pogledaj originalni članak

Korupcija smrdi, kazao je papa Franjo danas u Napulju, što je njegovo osmo putovanje u Italiji izvan Rima.

Stigao je rano ujutro helikopterom u Pompeje, gdje se u marijanskom svetištu pred slikom Djevice od Krunice zadržao u kratkoj molitvi kako bi Gospa, kako je rekao, blagoslovila vas, mene i cijeli svijet. Zatim je otišao u četvrt Scampia, na periferiji Napulja, poznatu po organiziranom kriminalu.

Franjo je upozorio kako putovi zla oduzimaju nadu.

„Ako zatvaramo vrata migrantima, ako oduzimamo posao i dostojanstvo ljudima, kako sve to možemo nazvati“, pitao je papa Franjo i odgovorio: „To se zove korupcija. Korupcija je ružna riječ, jer korupcija je prljava: Korumpirano društvo smrdi. Kršćanin koji dopusti korupciju nije kršćanin, smrdi“, kazao je papa Franjo u četvrti znanoj po napuljskoj mafiji. Nitko nikada ne može kazati da neće biti korumpiran, jer izazovi uvijek postoje, pa se može odskliznuti prema lakoj zaradi, lakim poslovima, prema delinkvenciji, kaznenim djelima, prema korupciji, upozorio je Franjo i pitao: Koliko korupcije ima u svijetu. Iz četvrti Scampia papa Franjo je papamobilom stigao do trga Plebiscito gdje je predvodio misu.

U homiliji je Franjo pozvao sve da im ne ukradu nadu. Kazao je kako korupcija danas daje hranu, ali sutra će dati glad. Bergoglio je pozvao na očišćenje vlastite duše, na čišćenje grada i društva, kako bi se odstranila korupcija. Nemojte dopustiti da zlo ima posljednju riječ, pozvao je papa Franjo.

Znate dobro kako nada, ta velika baština, je pokretač duše, kazao je Papa i kazao kako je nada izložena napadima i krađi, ali „ne dopustite da zlo ukrade nadu“.

Put zla je put koji krade nadu i krade je i poštenim i radišnim ljudima, kazao je Franjo.

>>Srpska pravoslavna crkva: Stepinac sveti, a papa u Jasenovac

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

AH
ahaskoro
13:43 21.03.2015.

Papa potvrdio to sta ja govorim odavno, u Hrvatskoj nema krscana.

Avatar d-ano
d-ano
17:25 21.03.2015.

Sta je sa koruptivnim i smrdljivim stavrima u vlastitoj kuriji,,presvjetli..

IV
Ivanveliki
15:14 21.03.2015.

najbolji su mi oni sto su do 90te bjezali od crkve ko vrag od tamjana, a sad su najveci domoljubi, Hrvati. Ma oni su sve, zato nam i je ovako kao je.