VATILEAKS

Papa Franjo: skandali me neće zaustaviti u provođenju reformi

Foto: Reuters/PIXSELL
Papa Franjo: skandali me neće zaustaviti u provođenju reformi
08.11.2015.
u 14:24
Krađa dokumenata je kazneno djelo. To je jadan čin, za osudu - poručio je Sveti otac vjernicima na Trgu svetog Petra
Pogledaj originalni članak

Papa Franjo je tijekom današnjeg angelusa prvi puta govorio i o aferi Vatileaks te je naglasio kako je krasti dokumente kazneno djelo. Usput je dodao kako ga skandali neće zaustaviti u provođenju reformi. 

- Znam da su mnogi među vama bili zabrinuti zbog vijesti koji su kružile ovih dana glede ukradenih i objavljenih povjerljivih dokumenta Svete Stolice. Zbog toga bih vam htio kazati da je krađa dokumenata kazneno djelo. To je jadan čin, za osudu, koji ne pomaže - kazao je Franjo s prozora apostolske palače pred vjernicima na Trgu svetog Petra

Franjo je kazao kako je on osobno od svojih suradnika zatražio da načine studiju o stanju u Vatikanu, dakle one dokumente koji je zatim netko uzeo i dao novinarima da ih objave. Ali, te "dokumente smo ja i moji suradnici dobro znali", kazao je Franjo čime je opovrgao one koji kažu kako su dokumenti objavljeni da bi i papa doznao za njih.

Franjo je zatim naglasio kako ga taj tužan čin neće "omesti u radu na reformi koji nastavljam zajedno sa svojim suradnicima i uz potporu svih vas. Da, s potporom cijele Crkve, jer se Crkva obnavlja s molitvom i sa svakodnevnom svetošću svih krštenih". 

Dok je Franjo govorio bio je više puta prekidan pljeskom mase vjernika na Trgu svetog Petra.

Papa je kazao kako su poduzete mjere dale svoje plodove koji su koji put i nevidljivi. Franjo je zahvalio svima i zamolio da nastave moliti za Papu i za Crkvu i naglasio kako će u reformama ići dalje u nadi i povjerenju. 

>> Zbog curenja informacija uhićene dvije osobe u Vatikanu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

ST
Stipan
18:02 09.11.2015.

Neka Bog dadne snagu i zdravlje Papi Franji i neka ustraje u svojim namjerama! On je pravi i od Boga poslan.

Avatar pivapivic
pivapivic
21:56 08.11.2015.

Nekako sam mislio da se Papa i Crkva mole za nas.. :-/