zlostavljanje djece

Papa Franjo traži oprost zbog svećenika pedofila

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Papa Franjo traži oprost zbog svećenika pedofila
11.04.2014.
u 14:33
Papa Franjo je zajamčio kako neće biti „koraka natrag“ u tretiranju tog pitanja.
Pogledaj originalni članak

Osjećam se pozvan preuzeti teret i tražiti oprost za zlo koji su počinili neki svećenici seksualnim zlostavljanjem djece, rekao je papa Franjo govoreći predstavnicima Međunarodnog katoličkog ureda za djetinjstvo koje je danas primio u apostolskoj palači u Vatikanu.

Papa Franjo je zajamčio kako neće biti „koraka natrag“ u tretiranju tog pitanja. „Potrebno je potvrditi pravo djeci da žive u obitelji, s ocem i majkom, sposobnima da stvore ozračje dostojno za njegov razvitak i njegovo emocionalno sazrijevanje“, kazao je papa Franjo. To sazrijevanje treba biti u odnosu na muškost oca i ženstvenost majke. Potvrdio je kako je ljudski život „svet i nepovrediv“, te kako se građansko pravo oslanja na priznanje prvog i temeljnog prava, onog na život.

„Dijete, i ono nerođeno u majčinoj utrobi, je nevino po antonomaziji“, kazao je papa Franjo.

>> Papa Franjo: Križarski ratovi bili su grijeh

>> Papa Franjo: Nisam komunist

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar tajar
tajar
15:22 11.04.2014.

Nema tu oprosta, dragi papa!

Avatar lustrismus
lustrismus
15:24 11.04.2014.

uvedi ponovo indulgenciju

Avatar EI Indio
EI Indio
16:01 11.04.2014.

Zar to nije krivično delo za koje treba da se odgovara