božićna misa

Papa Franjo pozvao sve 'opijene materijalizmom i površnostima da se vrate pravim vrijednostima'

Foto: Reuters
Papa Franjo na polnoćki
Foto: Reuters
Papa Franjo
Foto: Reuters
Papa Franjo na polnoćki
Foto: Reuters
Papa Franjo na polnoćki
Foto: Reuters
Papa Franjo na polnoćki
Foto: Reuters
Papa Franjo na polnoćki
25.12.2015.
u 10:14
Papa Franjo je naglasio da bi svi trebali dopustiti da jednostavnost djeteta Isusa, rođenog u siromaštvu u jaslicama unatoč njegovoj božanskoj prirodi, prožme njihov duh i nadahne njihov život.
Pogledaj originalni članak

Papa Franjo je predvodeći božićnu misu u bazilici sv. Petra pred gotovo 10.000 ljudi, poručio da je Božić vrijeme da ponovno otkrijemo tko smo.

Uvodeći 1,2 milijarde rimokatolika u Božić, papa Franjo pozvao je sve "opijene materijalizmom i površnostima da se vrate pravim životnim vrijednostima, " javlja BBC. 

Papa Franjo je nagolasio da bi svi trebali dopustiti da jednostavnost djeteta Isusa, rođenog u siromaštvu u jaslicama unatoč njegovoj božanskoj prirodi, prožme njihov duh i nadahne njihov život.

"U društvu prečesto opijenom konzumerizmom i hedonizmom, bogatstvom i ekstravagancijom, prividima i narcizmom, to Dijete poziva nas da budemo trezveni, drugim riječima jednostavni, uravnoteženi, dosljedni, da možemo vidjeti i činiti ono što je važno", rekao je.

Papa je u propovijedi naglasio neke od najvažnijih tema svojeg papinstva: milosrđe, suosjećanje, empatiju i pravdu te pozvao sve da promisle kako postupaju prema drugima.

>>Isusu je dao ime, odgojio ga i naučio zanatu, a nije se obazirao na poruge

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

Avatar Adriana Sapiente
Adriana Sapiente
10:49 25.12.2015.

odlično.....neka to bude reciprocno....neka oni nama budu primjer...

LU
luftika
11:44 25.12.2015.

Poglavar crkve govori o materijalizmu...koji su oni na tisuce godina ratovima i nasilnim misionarenjem krali i pljackali...a sad nek se mali covjek...koji jedva prozivljava s mjeseca na mjesec suzdrzuje od tog malog sto si moze kupiti jadnom placom....NEK crkva onda pokloni svoja materijalna dobra i nece vise biti gladnih na svijetu....

Avatar Kupus Dei
Kupus Dei
12:15 25.12.2015.

Dragi Papa, vidim da su ti u propovijedima stalno naši svećenici na usnama, bojim se samo da ti vrh crkve u Hrvata ne dođe u Vatikan, koliko tražiš za Vatikan i seli, taman bi za našeg Košića to bilo, onak skromno, i ne može mu nitko prigovoriti da je novogradnja, pa da je nedaj Bože nešto mutio. Svim normalnim ljudima Sretan Božić.