Meksikanizacija Argentine

Papino pismo izazvalo diplomatski spor s Meksikom

Foto: Reuters/PIXSELL
Papino pismo izazvalo diplomatski spor s Meksikom
25.02.2015.
u 10:44
Pogledaj originalni članak

„Izbjegnite meksikanizaciju Argentine“, napisao je papa Franjo u pismu Gustavu Veri, šefu nevladine organizacije La Alameda. Meksikanizacija Argentine odnosila se na rastuće krijumčarenje drogom u Bergoglijevoj domovini.

Meksiko je službeno reagirao. Tajnik meksičkog ministarstva vanjskih poslova, José Antonio Meade, razgovarao je s apostolskim nuncijem u Meksiku, Christopheom Pierreom.

– Izražavam žaljenje i zabrinutost zbog onoga što je objavljeno pozivanjem na privatno pismo pape Franje – kazao je Meade i naglasio kako je Meksiko u stalnoj borbi protiv kartela trgovca drogom.

Papa Franjo je, navodno, u pismu upućenom vijećniku pokrajine Buenos Airesa i šefu zaklade La Alameda, Gustavu Veri, napisao kako se nada da „ima još vremena za sprečavanje 'meksikanizacije' Argentine, gdje je u porastu krijumčarenje drogom“. Dodao je kako je razgovarao s više meksičkih biskupa koji su mu kazali kako je stanje s trgovcima drogom u Meksiku „zastrašujuće“. To papino pismo obznanila je argentinska nevladina zaklada La Alameda.

Šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi ovu informaciju nije ni potvrdio ni opovrgnuo jer se Vatikan ne izjašnjava glede papinih privatnih pisama.

>> Predsjednički se ured ne blagoslivlja, država je sekularna

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.