HTJELI ZASNOVATI OBITELJ

Par iz SAD-a preselio se u Tursku pa poginuo u potresu: 'Pronašli su ih zagrljene na krevetu'

Foto: Facebook/Alex Ilgin
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS
Aftermath of the deadly earthquake
Foto: Clodagh Kilcoyne/REUTERS
Aftermath of the deadly earthquake in Hatay
Foto: Clodagh Kilcoyne/REUTERS
Aftermath of the deadly earthquake in Hatay
14.02.2023.
u 14:28
Alex i Veronica Ilgin preselili su se u Iskenderun jer je Alexova obitelj iz tog grada, a nedavno su došli kako bi otišli na umjetnu oplodnju i zasnovali obitelj
Pogledaj originalni članak

Među desecima tisuća građana koji su poginuli u razornim potresima u Turskoj i Siriji i bračni je par s Floride koji je pronađen zagrljen na krevetu. Alex i Veronica Ilgin preselili su se u Iskenderun jer je Alexova obitelj iz tog grada, a nedavno su došli kako bi otišli na umjetnu oplodnju i zasnovali obitelj. Obitelj i prijatelji para kazali su kako su deseci članova njihove obitelji poginuli u potresima, kako gotovo nitko nije ostao živ.

Alex i Veronica živjeli su u peterokatnici koja je bila sravnjena sa zemljom na dan razornog potresa magnitude 7,8 po Richteru.

– Ne znam kakav je ovo osjećaj, samo čekam da me pogodi vlak – ispričao je Alexov najbolji prijatelj Vasilious Poulos, prenosi Daily Mail

– Alexov brat ga je sa spasilačkim službama pronašao u ruševinama i potvrdio da je sa suprugom bio zagrljen u krevetu. Nisu mogli ni ustati, čak ni shvatiti što se događa. On to nije zaslužio. Alexov brat pronašao je njihovu majku dan ranije, i ona je poginula – dodao je. 

Inače, Alex je radio kao broker, a Veronica je bila medicinska sestra. Par se vjenčao prošlog srpnja, a u Tursku su se preselili krajem siječnja. Prijatelji su otvorili GoFundMe stranicu kako bi pomogli obitelji zbog teške katastrofe koja ih je snašla. 

– Da je Alex s nama, ne mogu ni zamisliti koliko bi daleko išao da pomogne svojim prijateljima, obitelji i zajednici – ispričao je njegov prijatelj.

Inače, šef humanitarne pomoći UN-a Martin Griffiths rekao je kako očekuje da će se broj žrtava udvostručiti nakon što je jučer stigao u južnu Tursku kako bi procijenio štetu od potresa.  

Deseci tisuća spasilaca nastavljaju pretraživati ​​sravnjena naselja unatoč hladnom vremenu koje je produbilo bijedu milijuna.

>> VIDEO Nakon 198 sati pod ruševinama, timovi su spasili 18-godišnjaka

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.