VARAŽDIN

Parkiranje će se plaćati i u Radićevoj ulici u Varaždinu

Foto: PIXSELL
Parkiranje će se plaćati i u Radićevoj ulici u Varaždinu
23.09.2010.
u 11:17
Povod je početak gradnje podzemne garaže, ali i zahtjev trgovaca. Osim u Radićevoj, naplaćivat će se i u Zagrebačkoj, od kućnog broja 13 do 24 te privremeno pored stare glazbene škole.
Pogledaj originalni članak

Naplaćivat će se parkiranje u Radićevoj ulici, od početka Trakošćanske ulice do skretanja za groblje. Već se dugo o tome “šuška”, a povod odluci skori je početak gradnje podzemne garaže na Kapucinskom trgu. Zbog iskapanja nestat će sadašnje parkiralište s više od 120 mjesta, a gradskoj upravi i Crtoradu to je bio “signal” da prošire zone naplate.

- Osim 132 mjesta u Radićevoj, plaćat će se i na 26 mjesta u Zagrebačkoj ulici, od kućnog broja 13 do 24 (oko križanja s Prešernovom). Plaćat će se i u Krešimirovoj ulici, kod stare glazbene škole. No samo privremeno, do otvorenja podzemne garaže. Tamo ima 148 mjesta - izjavio je jučer Marijan Bakulić, pročelnik za komunalni sustav. Ukida se jedino naplata u Jurkovićevoj ulici jer je predaleko od središta i gotovo nitko tamo nije plaćao parkiranje. Te odluke još mora potvrditi Gradsko vijeće.

 - To će sigurno izazvati nezadovoljstvo građana, naročito u Radićevoj ulici, ali to je za njihovu korist. Naime, tamo će se svi parkirati kad se počne graditi podzemna garaža na Kapucinskom trgu. Imat ćemo velikih problema s parkiranjem u gradu tih godinu dana - komentirao je jučer na kolegiju sa svojim pročelnicima gradonačelnik Ivan Čehok.

 No da radovi na Kapucinskom trgu i traženje zamjenskog parkirališta nisu bili jedini argument, u kasnijoj izjavi medijima otkrio je pročelnik Bakulić.

 - Dodatna naplatna mjesta uvedena su na zahtjev poslovnih subjekata - rekao je. Drugim riječima, kafićima i trgovinama u Radićevoj ulici ne odgovara što nema naplate. Stanari ili ljudi koji dođu na posao parkirani su čitav dan i nema stalne cirkulacije, koja bi im donijela više kupaca.

 Zabijanje prve lopate na Kapucinskom trgu očekuje se 4. listopada. Pri kraju su pregovori sa Zagorje Tehnobetonom, koje je izgledan izvođač radova. Otvaranju garaže gradski se oci nadaju do kraja sljedeće godine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

GA
GaZzA
12:56 23.09.2010.

naplatite mi parkiranje i u dnevnom boravku kad gledam utakmicu..čehok i bakulić vi ste najeveće lupine u ovom gradu, sram vas bilo!!!

FR
franc
21:43 24.09.2010.

@GaZzA zakaj napadaš Čehoka u Bakulića? Pa parkiranje naplaćuje Crtorad koji mora namaknuti lovu i mnoge povlastice za gradnju podzemne garaže u zaštićenoj povijesnoj jezgri Varaždina na Kapucinskom placu. Nije to Varšavska vulica v Zagrebu. Čehok i Bakulić nisu ništ krivi, a to kaj svi misle kak oni od Crtorada dobivaju proviziju od naplate parkiranja, to je obična kleveta, kaj ne vjeruješ? Ti si sigurno iz SDP-a i HNS-a.