Pauk nema pravo dignuti automobil s nogostupa!?

Foto: Goran Stanzl/VLM
Pauk nema pravo dignuti automobil s nogostupa!?
27.02.2010.
u 16:54
Sud je tako potvrdio da Stubičan ne mora platiti kaznu jer se nije parkirao na označenu mjestu nego na nogostupu koji nije vlasništvo Grada. Nogostup je vlasništvo zagrebačke Nadbiskupije i Stubičan nije trebao dobiti kaznu.
Pogledaj originalni članak

“Okrivljenik Stjepan Stubičan oslobađa se optužbe da je dana 25. 11. 2008. u 11.53 sati na adresi Ilica preko puta kbr. 191f u 
Zagrebu parkirao vozilo na nogostupu koji nije označen prometnom 
signalizacijom kao javno parkiralište”, dio je presude zagrebačkog 
Prekršajnog suda na 
prekršajnu prijavu komunalnog redarstva protiv Stubičana koji je odbio platiti kaznu za nepropisno parkiranje.

Dobio i rješenje o ovrsi


Sud je tako potvrdio da Stubičan ne mora platiti kaznu jer se nije parkirao na označenu mjestu nego na nogostupu koji nije vlasništvo Grada. Nogostup je vlasništvo zagrebačke Nadbiskupije i Stubičan nije trebao dobiti kaznu, a komunalni je redar trebao dokazati da je nogostup gradsko vlasništvo. No on se nije pojavio na sudu, a to je prema odvjetniku Mariju Klokočovniku ključno za presudu.

– Komunalni redar nije dokazao da je nogostup javna površina jer nije došao niti je dostavio dokumentaciju o vlasništvu nogostupa – objašnjava Klokočovnik.

Tjedan dana poslije presude Stubičan je od Zagrebparkinga dobio rješenje o ovrsi kojim ta tvrtka želi naplatiti 500 kuna troška izlaska na teren.

– Nije mi ni na kraj pameti to platiti pa sam napisao i na to pritužbu – kaže Stubičan koji je sada na Općinskom sudu jer je Zagrebparking pokrenuo ovrhu radi naplate svojih troškova, a ovrha se ne može obustaviti bez pravomoćne sudske presude.

– Izišli smo na teren i imali troškove koje netko treba platiti.

Tko plaća troškove?

Praksa je da se naplaćuje od vlasnika vozila – odgovorio je Mate Kraljević, direktor Zagrebparkinga.

Direktor Odjela komunalnog redarstva mjerodavna Gradskog ureda, Goran Bošnjak, kaže da je 
“praksa, ako je sud presudio da je vozilo na privatnom vlasništvu, da komunalno preuzme troškove odvoza”.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 31

FT
franjo.tahi
00:00 28.02.2010.

Bandić vjernik!!! Nije se rastao radi stana već zbog dvorišne potleušice!!! hahahaha Ajde purgeri ,što cvilite,platite taj parking,ovo je kapitalizam!!!

VI
Vito
08:02 28.02.2010.

U ulici kneza Mutimira pauk podiže vozilo, a s druge strane čeka dugo koje se zatim parkira na mjesto odvezenog vozila. To sve govori o potrebama i poštenju zagrebparkingovih pljačkaša.

UK
Ugo Kajvez
18:28 27.02.2010.

27.02.2010. u 17:53h tiha_voda . Uštedi si živce i vreme, plati tu kaznu ali sebi naplati od grada negdje drugdje po svom nahođenju ..... jedino se prema kriminalcima možeš tako odnositi ...