general pavao miljavac

'Još u travnju upozorio na optužnice iz BiH koje terete hrvatske časnike'

Foto: Boris Ščitar/Večernji list
'Još u travnju upozorio na optužnice iz BiH koje terete hrvatske časnike'
05.06.2015.
u 08:12
Zanimljivo, u vrijeme njegova javna istupa, DORH i ministarstva pravosuđa, branitelja i vanjskih poslova nisu imala nikakvih spoznaja da se iz BiH provode istražne radnje
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Pavao Miljavac prvi je, još u travnju, upozorio javnost na moguće optužnice iz BiH koje zbog navodnih ratnih zločina terete hrvatske časnike. "Smatramo nedopustivim da se nakon oslobađajućih presuda Haaškog suda neke visoke časnike Hrvatske vojske poziva iz Sarajeva kako bi svjedočili na tamošnjem sudu. Nedopustivim smatramo da se hrvatski časnici dovijeka terete po zapovjednoj odgovornosti.

U ratu je sve moguće, ali nitko od nas nije izdao zapovijed da se udara po civilima. Bude li se tužiteljstvo držalo zapovjedne odgovornosti, tko može biti izuzet? I koji su američki generali ikad bili osuđeni za Irak", kazao je general Miljavac za Večernji list, te najavio da će Zbor napraviti opsežnu disertaciju pa istražiti što podrazumijeva zapovjedna odgovornost i dokle ona može sezati.

"Optužnice su apsurd, to više nije pravda, nego politika. Osuditi pet-šest generala za neku operaciju znači da ona više ne može biti čista, a ako je to ključna operacija za državu, a onda ni država ne može biti čista", upozorio je. Zanimljivo, u vrijeme njegova javna istupa prije 50-ak dana, DORH i ministarstva pravosuđa, branitelja i vanjskih poslova nisu imala nikakvih spoznaja da se iz BiH provode istražne radnje koje bi mogle rezultirati optužnicama protiv naših časnika.

>>Pavao Miljavac: Za mimohod sam, ali ne na obljetnicu Oluje

>>Vlada: Hrvatska nije bila agresor u BiH. Prestanite!

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

DU
Deleted user
08:52 05.06.2015.

Kada drzava kojo u vrijeme rata zbrines nekoliko stotina tisuca izbjeglica, obucis vojsku, nauruzas istu i u konacnici oslobodis istu od srbijanske agresije vodi ili pokusava voditi postupke protiv generala pobjednicke vojske je sve samo ne inteligentno i normalno. Svjesni da bez pomoci Hrvatske nikada ne bi oslobodili zemlju pokusavaju na ovakav perfidan nacin izkrivljavati povijest. Da hrvatska nije imala veleizdajnike poput uvazene ministrice Pusic i bivseg predsjednika Mesica nikada se ovakvo revidiranje povijesti iz susjedne drzave nebi dogadalo.

Avatar zajutrak
zajutrak
08:38 05.06.2015.

Ma da nije izvršila "agresiju" na BiH ni ovo pola ne bi imali !

SP
Spezispezi
09:30 05.06.2015.

To je odmazda udbe za izručenje drugova na suđenje u Njemačku.