POTREBA ZA NOVOM OPREMOM

Pavo Barišić posjetio OŠ Josipa Matoša u Vukovaru za djecu s teškoćama u razvoju

Foto: Branimir Bradarić
Foto: Branimir Bradarić
Foto: Branimir Bradarić
03.02.2017.
u 18:18
Škola je posebna i svakako djeci i zaposlenicima treba maksimalno pomoći, rekao je Barišić
Pogledaj originalni članak

Nekoliko tjedana nakon teksta u Večernjem listu u kojem su djelatnici Osnovne škole Josipa Matoša iz Vukovara progovorili o uvjetima u kojima rade i svojim potrebama reagiralo je i Ministarstvo obrazovanja Vlade RH.

Tada je ravnateljica Mirela Posarić istaknula kako su im za normalan rad neophodno opremanje školske sportske dvorane, izgraditi senzorno igralište u dvorištu škole kao i obnoviti informatičku opremu koja je stara i kvari se.

U sklopu svoje današnje posjete Vukovaru ministar obrazovanja Pavo Barišić posjetio je i ovu školu u kojoj nastavu pohađaju djeca s teškoćama uz razvoju i jedina je takva škola u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Tom prilikom rekao je kako je ministarstvo osiguralo 133.000 kuna za izgradnju senzornog igrališta i opremanje dvorane

- Iz škole nisu tražili pomoć nego smo se o njihovim problemima upoznali putem medija. Veoma cijenimo akciju ravnateljice i zaposlenika, a gledat ćemo da tijekom godine pomognemo i u informatičkom opremanju škole.

Škola je posebna i svakako djeci i zaposlenicima treba maksimalno pomoći, rekao je Barišić.

OŠ Josipa Matoša broji 60 djece uzrasta 7 do 21 godine i jedina je škola te vrste u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Ravnateljica škole kaže kako će nakon donacije sredstava iz ministarstva biti potrebno pronaći još otprilike toliki iznos kako bi i modernizirali informatičku opremu i nabavili uređaje koji im nedostaju.

- Djeca nas svakodnevno pitaju kada će imati igralište, dobiti neke sprave, računale i sl. Nemamo dječje igralište pa su djeca većinu vremena provodila unutar škole ili smo ih morali odvoditi na udaljenija igrališta u gradu.

Sada ćemo riješiti dio naših problema, a nadam se uskoro i preostale. Ministar nam je obećao dalju pomoć kako bi djeca konačno imala osnovne uvjete za normalan rad, rekla je Posarić.

U sklopu svoje posjete Vukovarsko-srijemskoj županiji Barišić je obišao i školu u Babinoj Gredi kao i Interkulturalnu školu Dunav koja bi trebala početi raditi od iduće školske godine.

Za školu u Babinoj Gredi, čiji su učenici radi urušavanja dijela zidova cijelo prvo polugodište išli u druge škole, rekao je kako se situacija dobro razvija i da se kreće u projekt izgradnje školske sportske dvorane.

Prema njegovim riječima roditelji djece prosvjedovali su s pravom, a i on je dolaskom na mjesto ministra dočekao težak problem. Najavio je i kako će nastava u Interkulturalnoj školi Dunav, koja je projekt koji je pokrenut prije 15 godina, započeti u rujnu ove godine. Manji objekt škole je izgrađen, a i oprema je stigla prije nekoliko dana.

- Uskoro će biti završeni i kurikulum škole, a ove godine krenut će i radovi na drugoj fazi, odnosno izgradnji velikog objekta koji će imati i svoju školsku sportsku dvoranu. Ukupna vrijednost projekta je preko 19 milijuna kuna, rekao je Barišić dodajući kako se radi o prvoj školi te vrste u Hrvatskoj i projektu koji svakako treba podržati.

U obilasku škole bila je i ministrica Gabrijela Žalac, gradonačelnik Ivan Penava kao i privremeni upravitelj Zlatko Hegeduš

>> Napad na roman: Zašto im smeta Bruno Bušić u školskoj lektiri?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MI
miso
06:44 04.02.2017.

Dok zastupnik Pernar ne dođe nema njima sreće. ... Kako su mogli pustiti ministra nakon reakcije Pravobraniteljice za dječja prava - ovdje se mamipulira s djecom.

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
18:39 03.02.2017.

veliko trgovišće nevažnim člancima hipnotizira glasače lažima da su mostaru i crkvi bitna djeca.