nepoznati brojevi

Pažljivo se javljajte: Online prevaranti više se ne skrivaju iza stranih pozivnih brojeva

Foto: pixabay
Pažljivo se javljajte: Online prevaranti više se ne skrivaju iza stranih pozivnih brojeva
03.11.2022.
u 17:28
Dakle broj je lažiran tako da osoba koju zovu pomisli da ju zove netko s područja Splitsko-dalmatinske županije.
Pogledaj originalni članak

Ovih dana kada vam zazvoni mobitel otprilike su podjednake šanse da poznanik želi razgovarati s vama ili da ste meta 'Phishing' napada, odnosno online prevare.

Obično se takvi prevarantski pozivi lako prepoznaju po pozivnim brojevima dalekih zemalja, no u redakciju Dalmacije Danas pristiglo je više dojava o prevarama s brojeva 021 579 104 i 021 579 105. Dakle broj je lažiran tako da osoba koju zovu pomisli da ju zove netko s područja Splitsko-dalmatinske županije.

"Trik je da se javiš, raspali se muzika i ti čekaš da završi i da se javi druga strana, a upravo to čekanje 'skida' pare" objasnio je čitatelj kojeg su pokušali prevariti. Od njegovog prijatelja prevaranti su i uspjeli izvući nekoliko kuna.

"Nisam mogao niti zamisliti da se radi o prevari, uvijek takvi pokušaji budu s nekog čudnovatog broja" rekao je prevareni čitatelj koji smatra da su prevaranti ovaj put prešli svaku granicu.

S obzirom na novi razvoj događaja, preporučuje se dodatan oprez pri odgovaranju na pozive s nepoznatih brojeva.

VIDEO: Može li brašnu isteći rok? Evo kako ćete znati da se pokvarilo:

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.