'NIKOME NE ZABRANJUJEM DOLAZAK'

Penava opet pozvao sve da ne dolaze ako im smeta HOS: 'Hodati Vukovarom bilo bi licemjerno'

Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
Vukovar: Svečano otkrivanje spomen-ploče "Harrisonovo cvijeće"
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
Vukovar: Svečano otkrivanje spomen-ploče "Harrisonovo cvijeće"
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
Vukovar: Svečano otkrivanje spomen-ploče "Harrisonovo cvijeće"
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
Vukovar: Svečano otkrivanje spomen-ploče "Harrisonovo cvijeće"
28.10.2023.
u 14:49
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, koji je trenutno na udaru javnosti zbog službenog plakata predstavljenog povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, stigao je ove subote na otkrivanje spomen-ploče ''Harrisonovo cvijeće''
Pogledaj originalni članak

Danas je u Vukovaru svečano otkrivena spomen-ploča ''Harrisonovo cvijeće'', postavljena u spomen na Sinišu Glavaševića i sve novinare i izvjestitelje koji su poginuli u Domovinskom ratu. Na otkrivanje je stigao i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji je trenutno na udaru javnosti nakon predstavljanja programa i službenog plakata uoči Dana sjećanja na Vukovar i Škabrnju 18. studenog.

Podsjetimo, na objavljenom plakatu po prvi puta se spominje HOS, a slovo 'U' napisano je velikim slovom. Osim toga, preuzeta je fotografija poginulog branitelja Jean-Michel Nicoliera, kao i njegove riječi ''Vukovar i u dobru i u zlu'', što je osudila i njegova majka, tražeći da se taj plakat ukloni. Penava je kasnije ponovno poručio svima da ne dolaze ako im smeta HOS.

- Ne uvjet i i zabrane. Molba svima kojima smetaju postrojbe HOS-a i njihova insignija da zaobiđu Vukovar. To je molba jer smatram licemjernim hodati ulicama ovoga grada, kako sam rekao, gdje imamo ulicu posvećenu dragovoljcima HOS-a, imamo most pripadnika HOS-a, imamo bistu, imamo sliku pripadnika HOS-a u uredu gradonačelnika. Mogu samo poručiti gospodinu Plenkoviću da je žalosno što se skriva iza obitelji. Ali za one koji ne znaju, moram reći da neka zapamte te stvari, da ja nikad ne radim neiskreno i stvari bez podloge - poručio je. 

Inače, inicijator postavljanja spomen-ploče inače je Antun Mateš koji je također stigao u Vukovar na otkrivanje. Spomen-ploča je djelo umjetnika Borisa Pokosa, koji je inspiraciju pronašao u filmu „Harrisonovo cvijeće“, francuskoj ratnoj drami iz 2000. godine, čija je radnja smještena u Vukovar 1991. godine.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Plenković: 'Ovo što smo danas vidjeli je odgovornost Penave. On nema pravo privatizirati Vukovar'

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
15:27 28.10.2023.

HDZ = SDSS

AD
adisan
18:29 28.10.2023.

Naravno da su u 91. kad nam nakon više od 30 godina od rata uz izdajnički hdz vladaju Srbi iz huškačkog SDS-a koji duboko uvaljeni u hrvatske fotelje nikada nisu rekli ni domovinski rat ni domovina u kojoj predobro žive.

DU
Deleted user
06:44 29.10.2023.

Hosu kapa do poda , nego zašto je istaknut ustaški znak, pandan kukastome križu?