Bio je 3 mjeseca u komi

Pet godina od tučnjave u kojoj je Ivan ostao slijep: Čekam pravdu, a najveća želja mi je da progledam

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Pet godina od tučnjave u kojoj je Ivan ostao slijep: Čekam pravdu, a najveća želja mi je da progledam
17.08.2023.
u 09:28
Ozljede su bile toliko teške da su mu i liječnici davali minimalne šanse da preživi. Preživio je tri operacije, a u komi je bio tri mjeseca. Kako nije ništa video liječnici su daljim pregledima otkrili kako mu je oštećen očni živac i da će trebati puno vremena da se oporavi.
Pogledaj originalni članak

Za nekoliko dana, točnije 22. kolovoza, navršiti će se točno pet godina od tučnjave koja se dogodila u Vinkovcima u kojoj je Ivan Mikuljan (26) iz Andrijaševaca teško ozlijeđen te na kraju ostao 100-postotni invalid. Niti poslije pet godina od te ulične tučnjave nije završeno suđenje na Općinskom sudu u Vukovaru koje je započelo još u veljači 2021. godine. Postupak se vodi protiv Luke Miškulina, Domagoja Culeja, Danijela Hodaka i Gabrijela Čekića.

-Nemam primjedbi na to kako postupak vodi sutkinja Braka Soldo ali nevjerojatno mi je da sve to toliko dugo traje. Ponekad pomislim da do presude nikada neće doći jer optuženi redovito imaju neke nove izlike zašto ne dolaze na rasprave i zašto se suđenje odlaže. Jednom je to gužva u prometu, pa noćna smjena, rad u inozemstvu, pjevanje u Zvezdama Granda u Beogradu… - kaže Mikuljan.

Dodaje i kako je svjestan da to nije kraj suđenjima jer će vjerojatno uslijediti žalbe tako da će se cijeli slučaj dodatno odužiti. Cijelo to vrijeme on je potpuno slijep te je osuđen na život u mraku. Sjeća se kako je nekada radio u tvornici kombajna, izlazio s prijateljima, družio se, a sada ništa od toga više nema. Dane provodi u kući slušajući radio ili televiziju. Po kući je se naučio snalaziti jer je sve naučio napamet pa se kreće bez ičije pomoći. Međutim, na ulicu izađe samo u pratnji oca ili brata koji ga drže za ruku jer drugačije ne može. Kako ne smije biti sam, a mora svaki dan piti tablete, kada mu otac i brat rade kući mu dolazi teta iz sela da bude uz njega i da mu tablete jer on ne zna koliko je sati.

POVEZANI ČLANCI:

-Ja živim u mraku i na ovaj način, a oni vode normalan život. Nitko od njih me nikada nije nazvao ili došao da se ispriča i kaže bilo što. Volio bih da taj sud konačno završi pa kakva god presuda bude ali najveća želja mi je da barem malo vidim. Da vidim barem malo makar na jedno oko da nije sve crno jer bih onda mogao puno više biti samostalan i voditi koliko toliko normalan život, a ne da sam o svemu ovisan o drugima. To me jako boli jer sam kao i drugi mladi imao velike planove u životu, a sada je pitanje što će od toga uopće biti – kaže Mikuljan. Podsjetio je kako je nakon udarca u tuči i potom pada na pločnik radi zadobivenih ozljeda glave jedva ostao živ.

Ozljede su bile toliko teške da su mu i liječnici davali minimalne šanse da preživi. Preživio je tri operacije, a u komi je bio tri mjeseca. Kako nije ništa video liječnici su daljim pregledima otkrili kako mu je oštećen očni živac i da će trebati puno vremena da se oporavi. - Išao sam na razne preglede ali za sada ništa. Najveća želja mi je da progledam, ali kako vrijeme odmiče sve se manje nadam. Bojim se da ću do kraja života ostati živjeti u tami – istakao je Mikuljan. Slijedeća sudska rasprava u ovome postupku zakazana je za 12. rujan u Vukovaru za koju se Mikuljan nada da će donijeti i sudsku presudu. 

>> VIDEO Milanović o pritvaranju navijača u Grčkoj: Ti ljudi su zarobljeni kao da je rat, to nema veze s pravom

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

BF
bf23
11:59 17.08.2023.

Pa dobro,zlatna mladež se malo zabavljala, to što si baš ti naletio,to je tvoja loša sreća, a naše pravosuđe marljivo radi na tome da slučaj ode u zastaru.

TI
Tinček
13:08 17.08.2023.

Sutkinja će izgradit životnu karijeru na slučaju. Bravo, deset godina. A tko će ga i kada obeštetiti? Stvarno ostaneš jadan, dok sileđije dalje žive svoj život.

FI
fiona1412
11:30 17.08.2023.

Odustani ti od tužbi,par prijatelja i neka ih provuku kroz šake. To je jezik koji oni najbolje razumiju. Neka mami pjeva u zvezdama granda. Neće biti nikakve novčane naknade za invalidnost,ali bit će unutarnje zadovoljstvo. Ovako žalba na žalbu i od toga ništa.