Dan županije

Pet godina ulaganja u gospodarstvo daje rezultate

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Pet godina ulaganja u gospodarstvo daje rezultate
11.06.2010.
u 16:35
Dobitnici županijskih nagrada su dr. Mirko Tomljanović (posmrtno), sastav The Bambi Molesters, srednje škole Viktorovac i Tina Ujevića te VIS Lipe.
Pogledaj originalni članak

U nazočnosti predsjednika RH dr. Ive Josipovića i drugih visokih gostiju, brojnim je gospodarskim, kulturnim i zabavnim priredbama te odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima i braći Antunu i Stjepanu Radiću u povodu njihova rođendana obilježen Dan Sisačko-moslavačke županije.

O aktualnom stanju gospodarstva i obrtništva na svečanoj sjednici Županijske skupštine govorili su predsjednik Skupštine Željko Kardaš, predsjednik HGK Županijske komore Sisak Boris Mesarić i predsjednik HOK-a Mato Topić.

– Prvi put u 17 godina Dan županije obilježavamo pod pokroviteljstvom predsjednika Republike, te prvi put o gospodarstvu govore najpozvaniji gosti. Pet godina uporno provodimo gospodarske projekte, što napokon daje rezultat – rekla je županica Marina Lovrić Merzel.

– Dijelim zadovoljstvo napretkom vaše županije, koji bi bio i vidljiviji da nema krize. Jednako ste dobre rezultate ostvarili u gospodarstvu, kulturi i demokraciji – dodao je predsjednik Josipović.

Na svečanosti su dodijeljene i tradicionalne županijske nagrade. Nagrada za životno djelo posmrtno je dodijeljena akademiku i znanstveniku dr. sci. Mirku Tomljanoviću, koji je dao nemjerljiv doprinos zdravstvenom prosvjećivanju na sisačkom području.

Za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije nagrade su primili predstavnici međunarodno afirmirane surf rock glazbene skupine The Bambi Molesters, jednog od vodećih rock instrumentalnih sastava u svijetu te Srednje škole Viktorovac, čiji djelatnici i učenici već godinama ostvaruju vrhunske rezultate.

Za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju županijsku su nagradu dobili Srednja škola Tina Ujevića iz Kutine te sisački Vokalno-instrumentalni sastav Lipe za doprinos u čuvanju folklorne baštine. Posebna je zahvalnica uručena Mislavu Glibi, učeniku OŠ Zvonimira Franka iz Kutine, koji je ove godine na učeničkim natjecanjima bio peterostruki prvak županije i dvostruki prvak države.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.