Uhićena u Karlovcu

Petorica osumnjičena za dilanje droge na karlovačkom i dugoreškom području

Foto: PU karlovačka
Petorici muškaraca kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama
Foto: PU karlovačka
Petorici muškaraca kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama
Foto: PU karlovačka
Petorici muškaraca kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama
13.12.2021.
u 14:31
U sklopu istrage, policija je, temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu, odradila i pretrage domova, drugih prostorija i vozila kojima se koriste osumnjičenici
Pogledaj originalni članak

Nakon višemjesečne istrage i praćenja, Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave karlovačke javnosti su obznanili rezultate velike akcije koja je rezultirala uhićenjem petero osoba koje se sumnjiči da su od lipnja do 12. prosinca ove godine nabavljali i preprodavali razne vrste droga na karlovačkom i dugoreškom području. Zajedno su počinili, kažu u PU karlovačkoj, 25 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

- Postupajući temeljem operativnih saznanja i sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga policijski službenici poduzimali su mjere i radnje s ciljem utvrđivanja činjenica i prikupljanja materijalnih dokaza što je rezultiralo uhićenjem četvorice muškaraca u dobi od 26, 37, 19 i 28 godina, a zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Osim uhićenih, pod sumnjom u počinjenje tih kaznenih djela je i 18- godišnjak – kazao je Romano Benković, voditelj Službe kriminalističke policije.

U sklopu istrage, policija je, temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu, odradila i pretrage domova, drugih prostorija i vozila kojima se koriste osumnjičenici te su pronađene i oduzete razne vrste droga, pribor za konzumiranje droga i oružje. Zaplijenili su im tako ukupno: 76,8 grama kokaina, 5.106,79 grama amfetamina, 1.158,52 grama cannabis marihuane, 0,4 grama ketamina, pribor za konzumiranje droge, jedan pištolj sa streljivom i 2 plinska pištolja, 2 jointa i 6 tableta ecstasya.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama četvorica muškaraca u dobi od 26, 37, 19 i 28 godina uz kaznenu prijavu predana su pritvorskom nadzorniku, dok će protiv 18-godišnjaka kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena u redovnom postupku. U odnosu na pronađeno oružje tijekom pretrage, a zbog sumnje da je 26-godišnjak počinio prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv njega će nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog – kažu u PU karlovačkoj.

VIDEO Kreće cijepljenje djece od 5 do 11 godina: Po čemu se razlikuje od cjepiva za odrasle

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MI
Mirko333
21:02 16.12.2021.

Cammeo vozi

MI
Mirko333
20:58 16.12.2021.

Pa taj majmun iz taxia od 37 (Nino) i dalje vozi taxi normalno kao da se nije ništa ni dog. Kako je to moguće?