opasna pirotehnika

Petrade ozlijedile učenicu i mladog Primoštenca u kafiću

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Petrade ozlijedile učenicu i mladog Primoštenca u kafiću
27.12.2010.
u 13:01
Policija i dalje poziva da im se na 192 dojavi o ilegalnoj prodaji i korištenju pirotehničkih sredstava za zabavu
Pogledaj originalni članak

ŠIBENIK, PRIMOŠTEN - Dvije osobe ozlijeđene su za blagdana zbog eksplozija petardi i pirotehnike, sudeći prema onome što su zabilježili u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj. U Šupukovoj ulici kod šibenske Hotelijersko-turističke škole lakše je ozlijeđena jedna učenica od krhotina petarde bačene u njezinu blizinu.

Lakše je ozlijeđen i 24-godišnji Primoštenac u čijoj su blizini eksplodirale dvije petarde i to dok je sjedio za stolom kafića u Primoštenu. Petarde su na terasu, usred bijela dana, bacila dvojica muškaraca u dobi od 37 i 43 godine.

Policija je, pak, zbog bacanja ili nepravilne uporabe pirotehničkih sredstava za zabavu kod šibenskog autobusnog kolodvora zatekla jednog maloljetnika iz Primoštena dok je bacao petarde. Kod njega su pronašli još 19 sličnih eksplozivnih predmeta, a protiv njega će, kažu, biti podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o eksplozivnim tvarima.

Iz policije upozoravaju da i dalje traje akcija Mir i dobro kojom nastoje upozoriti građane na opasnosti od pirotehnike te prevencijom spriječiti teške ozljede koje se događaju u blagdanskom razdoblju. Pozivaju sve građane da im na telefon 192 dojave o nezakonitoj prodaji petardi i njihovu korištenju.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

DU
Deleted user
13:37 27.12.2010.

Prodavače koji maloljetnicima prodaju pirotehniku valja kazniti, a ne klince..

Avatar Prijavljeni
Prijavljeni
14:10 27.12.2010.

\"bacila dvojica muškaraca u dobi od 37 i 43 godine\" - boze moj infantilnih \"muskaraca\"! A onda se cude sto ih ni jedna zena nece. Pa kad ste takvi balavci. Sa 40 godina vi bacate petarde. Sere mi se od \"muskarcina\"

OB
-obrisani-
14:59 27.12.2010.

prijavljeni - nemoj tako ,,,,ja sam stariji od 40,čak bliže 50 pa rađe bacam petarde nego da pucam iz svog pištolja ( imaoc dozvole )