Primošten

Petrina ljutit zbog računa za struju: Jadranka Kosor opet laže!

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Petrina ljutit zbog računa za struju: Jadranka Kosor opet laže!
09.09.2010.
u 13:33
Razlog ljutnji je račun za javnu rasvjetu koji je Općini Primošten stigao 75 posto viši nego mjesec prije, unatoč duljim noćima i Vladinom obećanju kako struja neće poskupjeti.
Pogledaj originalni članak

- Jadranka Kosor opet laže! Na mala vrata uveli su veliko poskupljenje struje - tvrdi Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten, široj javnosti poznat po svojim osebujnim, vrlo kritički intoniranim, a nekada i uvredljivim obraćanjima državnim vlastima i(li) HDZ-u.

- Niti mjesec dana od premijerkine izjave kako "struja neće poskupjeti do kraja godine", to su demantirali HEP-ovi računi za struju. Račun za javnu rasvjetu je 75 posto viši! Općina Primošten za javnu rasvjetu  u srpnju dobila je račun od 44.394,49 kuna. Ovih dana stigao je račun za potrošnju u kolovozu prema kojemu HEP-u dugujemo 76.977,14 kuna! Očekivali smo da će račun za kolovoz biti viši  jer su noći bile dulje. No, time bi se moglo opravdati povećanje računa od 10 do 15 posto, a što s ostatkom? Sve je jasno: Jadranka Kosor i Vlada po tko zna koji put lažu građane, kaže načelnik Općine Primošten Stipe Petrina.

U službi naplate u HEP-u, na upit iz Općine Primošten kako je moguće toliko povećanje, odgovorili su kako "nije riječ o poskupljenju nego o novom načinu obračuna" struje koji se po naputku iz HERA-e (Hrvatska energetska regulatorna agencija) od 1. kolovoza primjenjuje za poslovne korisnike.

- A novi način obračuna, što je razvidno iz računa pristiglih Općini Primošten – podrazumijeva i promjenu srpanjske cijene od 65 lipa po kWh električne energije na onu kolovošku od 74 lipe za kWh! Riječ je, dakle, o poskupljenu od čak 13,85 posto! - tvrdi Stipe Petrina, koji prilaže i preslike općinskih računa za potrošenu struju.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

OB
-obrisani-
13:52 09.09.2010.

Struja neće poskupjeti !!!!! hahahaha,malo smo se našalili

Avatar pupoljak
pupoljak
13:58 09.09.2010.

A kad\' nije lagala? Od malih nogu je spretna i u laganju i u ulizničarstvu, a sa zajedničarima se usavršla do naj zavidnijeg nivoa. Na zravlje nam bilo sa takvom premijerkom.

Avatar dovidovic
dovidovic
14:16 09.09.2010.

Glasovali za nju ili ne, Jadranka Kosor je hrvatska premijerka i odurno je ovako je vrijeđati u naslovu članka. To je vrijeđanje ove zemlje!