Pismo premijerki

PGS-ovci ustrajni u borbi da pogon Lera ostane u Rijeci

Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
PGS-ovci ustrajni u borbi da pogon Lera ostane u Rijeci
11.02.2011.
u 14:52
PGS od premijerke traži da svojim autoritetom zatraži od uprave Podravke obustavljanje postupka zatvaranja Lera u Rijeci i nastavak proizvodnje
Pogledaj originalni članak

Primorsko-goranski savez danas je na Korzu organizirao simbolično potpisivanje zahtjeva građana premijerki Jadranki Kosor da, kao predstavnik jednog od vlasnika Podravke, zatraži obustavljanje preseljenja pogona Lero iz Rijeke u Lipik. Potpisivanje je počelo u 12 sati ispred zgrade Radio Rijeke. U pismu koje potpisuje Dinko Beaković, predsjednik gradske organizacije PGS-a, od premijerke traže da svojim autoritetom predsjednice Vlade zatraži od uprave Podravke obustavljanje postupka zatvaranja Lera u Rijeci i nastavak proizvodnje.

“Riječani to od vas očekuju, podržavajući vaše stavove da u Hrvatskoj svi trebaju više raditi, da se treba boriti za svako poduzeće i za svako radno mjesto”, stoji u pismu PGS-a. Drže da Rijeka teško može izdržati zatvaranje pogona i ostati ono što je bila. Premještanjem Lera u Lipik, Rijeka će zatvoriti još 65 radnih mjesta, upozorava D. Beaković.

- Lero je već 40 godina riječki brand koji grad sada gubi. Neodgovorno je to i od Podravke prema Rijeci. A što se tu zapravo skriva, pokazat će vrijeme. Krajnji je trenutak da se probudi i gradonačelnik Obersnel, u gradu se moraju početi otvarati nove firme. Rijeka se sada ruši kao domino, a 1971. bila je treći grad po bruto dohotku - kazao je Beaković napominjući kako je nužno probuditi sve gradske strukture.

Valter Saršon, prema informacijama kojima raspolaže, kaže da se pogon Lera na Gornjoj Vežici gasi zbog prodaje atraktivnog zemljišta, vjerojatno za gradnju još jednog velikog trgovačkog centra.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.