Prijete sankcije

Picula: Hrvatska je 'pokazala mišiće', sada treba izbjeći štetu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Picula: Hrvatska je 'pokazala mišiće', sada treba izbjeći štetu
16.09.2013.
u 23:09
Vlada se naša u svojevrsnom procjepu između tvrdih čuvara europske pravne stečevine, ali i nekih moćnih država i mora se pronaći rješenje da se sankcije ne uvedu i da se izađe iz ove situacije - kazao je Picula.
Pogledaj originalni članak

SDP-ov eurozastupnik Tonino Picula kazao je u Dnevniku 3 HRT-a da se mora pronaći način da Hrvatska izbjegne sankcije zbog nepoštivanja odredba o Europskom uhidbenom nalogu i zakonu popularno nazvanom \"Lex Perković\".

- Uvijek je za poteze Vlade odgovoran njezin prvi čovjek, ali Milanović je više puta otvoreno otkrio svoje motive u vezi ovog poteza. Vlada se naša u svojevrsnom procjepu između tvrdih čuvara europske pravne stečevine, ali i nekih moćnih država i mora se pronaći rješenje da se sankcije ne uvedu i da se izađe iz ove situacije - kazao je Picula koji kaže da još danas nije u Europskom parlamentu nije vidio nekakve promjene prema Hrvatskoj i našoj poziciji.

Picula smatra da je u ovom trenutku problem eskalirao i da treba ocijeniti kada je vrijeme da se \"izvuku pouke\". - Nije Hrvatska prva zemlja koja je Europskoj komisiji \'pokazala mišiće\', ali treba dobro procijeniti kada je vrijeme da se izvuku pouke i izbjegne šteta - rekao je Picula.

>>Miljenić: Hrvatska neće ostati ni bez jednog eura zbog ovog zakona

>>Reding: Borila sam se za Hrvatsku, ali sada ste izigrali naše povjerenje

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.