večernje novosti

Picula: Teška vremena za Srbe u Hrvatskoj definitivno su iza nas

Foto: Patrik Macek/Pixsell
Picula: Teška vremena za Srbe u Hrvatskoj definitivno su iza nas
10.07.2011.
u 12:10
Ostalo je još mnogo posla, ali je potreban i angažman same zajednice rekao je Picula
Pogledaj originalni članak

BEOGRAD - Beogradske Večernje novosti ističu izjavu zastupnika SDP-a i izvjestitelja Parlamentarne skupštine OESS-a Tonina Picule kako je u Hrvatskoj znatno poboljšan položaj Srba.

- Uvjeren sam da su teška vremena što se tiče srpske zajednice u Hrvatskoj definitivno iza nas i vjerujem da će masovnim ili pristojnim odazivom dokazati zanimanje za institucije koje postoje radi njih - rekao je Picula Novostima na godišnjem zasjedanju OESS-a u Beogradu, a povodom današnjih izbora za vijeća nacionalnih manjina u Hrvatskoj.

- Puno je posla ostalo još za napraviti, ali je potreban i angažman same zajednice, koja mora odgovarati na pravi način na dnevna pitanja koja se pred nju postavljaju i ne dati se zavesti od političkih misionara koji prije svega vide svoj interes, koji maskiraju u interes nacionalne zajednice - rekao je Picula dodajući kako je Hrvatska, kao skora članica EU, položila mnoge testove u posljednjih nekoliko godina u vezi manjina.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

DU
Deleted user
12:55 10.07.2011.

Teški dani? Oni dani kada su malo razarali naše gradove i sela, ubijali, pljačkali, a kada su dobili po repu nastavili normalno živjeti u Hrvatskoj. Takvi teški dani? Je li Paravinja imao teške dane u Hrvatskoj? Kakve je teške dane imao Stanimirović i masa njih njemu sličnih?

MO
morituriite
13:03 10.07.2011.

A nitko ne želi tražiti za Hrvate u Srbiji ista prava koja Srbi uživaju u Hrvatskoj. Ni više ni manje, samo ono što Srbi imaju u Hrvatskoj. Ne postoji dovoljno ružna riječ koja bi opisala naše političare, i one iz vlasti i one iz oporbe!

MA
maraosta
22:53 10.07.2011.

Zbilja me zanima, gdje se takvi regrutiraju.