Noćna pucnjava

Pijan satima sjedio u kombiju pa zapucao po prozorima zgrade

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Duga Resa
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Duga Resa
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Duga Resa
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Duga Resa
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Duga Resa
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Duga Resa
15.05.2015.
u 22:42
Neslužbeno se doznaje da je za pucnjavu, u kojoj je propucan jedan prozor, osumnjičen Drago Livada, ratni vojni invalid
Pogledaj originalni članak

– Usred noći probudila nas je pucnjava! Čulo se da netko u tri ili četiri navrata ispaljuje po nekoliko metaka. Ubrzo je došla policija, netko ih je valjda zvao – kažu mještani Duge Rese nakon pucnjave koja ih je uznemirila.

Naime, policija je u 3.20 u noći na petak dobila dojavu o pucnjavi na Trgu hrvatskih mučenika nakon čega su prvo uhitili jednu, a danas i drugu osobu uključenu u događaj u kojem, srećom, nitko nije stradao. U pucnjavi je propucan jedan prozor, a vlasnik tog stana navodno radi u policiji.

Neslužbeno se doznaje da su s pucnjavom povezani Drago Livada i D. V. Njih su dvojica, kako se sumnja, alkoholizirana sjedila u Livadinu kombiju parkiranom ispred zgrade u kojoj živi. Sumnja se i da je Livada u jednom trenutku izašao iz kombija te da je počeo pucati.

– S Livadom čitav kvart ima problema jer je stalno pijan. Invalid je Domovinskog rata, u mirovini je i znao je pijan prijetiti ljudima bez ikakvog razloga. Većina njegovih susjeda zna reći kada napravi neku glupost: "Pusti ga, on ti je lud" – kažu Dugorešani.

Objašnjavaju da Livada nema vozačku dozvolu te da je D. V. bio vozač.

Livada ima već toliko prekršaja da vozačku ne može dobiti da živi još dva života. No to ga ne sprečava da ide kamo želi. Ne vjerujem da mu je itko ili išta bio meta. Pitanje je smije li uopće imati oružje. Najgore je to što će vjerojatno dobiti samo novčanu kaznu, bez problema će je platiti jer ima dobru mirovinu, a onda će opet izići i sve nas maltretirati dok se stvarno ne dogodi neko zlo. Jer njemu nema pomoći, on se nikada neće opametiti ili promijeniti. Za to je kasno – kažu Dugorešani. Tijekom dana u blizini događaja zateklo se i vozilo vojne policije, što je potaknulo dodatne priče, no ispalo je da je riječ o slučajnosti jer u MORH-u kažu da nisu uključeni u slučaj. 

>> Pucnjavi u Dugoj Resi kumovao je alkohol, uhićene dvije osobe 

>> Policija uhitila mladiće koji su u Poreču pucali na 37-godišnjaka 

>> Pucnjava u Palači pravde u Milanu: Troje ubijenih, jedna osoba umrla od srčanog udara

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

TH
than
00:39 16.05.2015.

Tih pijanih tzv. branitelja koji nisu vidjeli front na svakom koraku izgleda. Kakve veze ima to sto je bio u domovinskom ratu. Jel' to znaci da oni kada pucaju njima ide manja kazna ?!?! Lijepo na lijecenje sa njime. Sva sreca pa iza prozora nije bilo neko dijete.

DA
Davor47
06:51 16.05.2015.

Dotični nije ratišta vidio, a ja ga znam čitavi život jao neradnika i pijanicu, s oružjem je već bilo problema u nije mu oduzeto a svakom od nas bi bilo odmah uzeto

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
00:19 16.05.2015.

Treba imati razumijevanje za potrebe naših heroja branitelja, a pogotovo ratnih vojnih invalida. Tako njima treba zadovoljiti sve njihove potrebe, počev od financijskih pa do ratnih navika. To što će netko od vjernog naroda (ili više njih kao u slučaju heroja generala Korade), u nedostatku remetilaca, platiti i glavom, je alimentacija za slobodu i nezavisnost, koje žrtve treba prinositi sa radošću na Oltar Domovine, zar ne?