alenov otac tvrdi

'Pijani policajci pretukli su mi sina, a onda prijavili da je on njih napao'

Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
'Pijani policajci pretukli su mi sina, a onda prijavili da je on njih napao'
30.03.2010.
u 20:00
Policija je ponudila drugu verziju događaja po kojoj su policajci bili izvrijeđani i napadnuti te trijezni.
Pogledaj originalni članak

Trojica su me pijanih policajaca pretukla, a i kad su na očevid došli njegovi kolege, pustili su me 20 minuta da ležim na travi gušeći se krvlju iz nosa, zatvorenih očiju od podljeva i modrica – dio je šokantne priče Karlovčanina Alena Ajkića (20) koju nam je ispričao iz bolničke postelje čekajući na novu, petu, operaciju. Sve se dogodilo u noći na petak kad je Alen slavio 20. rođendan. S društvom je stao na benzinskoj postaji u karlovačkom naselju Švarči kako bi kupio bon za mobitel.

Slomili vilicu, nos, zube...

– Jedan od te trojice pijanih policajaca arogantno me je pitao što ga gledam. Odgovorio sam mu kako ga ne gledam, no napao me s leđa i sljedeće je čega se sjećam da sam bio na podu sav krvav. Polomili su mi vilicu i nos, slomili zub, razderali kapak i tko zna što još. Kad su mi prijatelji krenuli pomoći, izvadili su značke i rekli da su policajci – priča Ajkić.

Napad na službene osobe

Obitelj je šokirana, posebno otac Edimir koji je sina zatekao na travi kraj postaje.

– Ne tvrdim da je moj sin zlato. Možda im je i nešto dobacio, no koji razlog može biti da policajac dečka ovako unakazi – pita Edmir.

Alen je zadobio ozljede po glavi. Bruno Pauli koji je bio s Ajkićem priveden je u policiju, a nakon obrade obojica su prijavljeni za remećenje javnog reda i mira. Alen je prijavljen i za napad na službenu osobu iako s njim nisu obavili razgovor. Policija je ponudila posve drukčiju verziju događaja.

– Oko 00.20 sati na benzinskoj postaji dvojica Karlovčana vrijeđala su i podcjenjivala trojicu policijskih službenika. Dvadesetogodišnjak je, i pošto mu je naređeno da prestane, pokušao udariti policajca. Stoga je policajac morao upotrijebiti sredstva prisile kako bi odbio napad, pa je 20-godišnjak pao na zemlju – priopćila je Tamara Grčić, glasnogovornica PU karlovačke.

Policija tvrdi da se Ajkić nakon pada na zemlju pokušao podignuti, no kako je bio pod utjecajem alkohola pao je na sanduk kraj benzinske postaje i tako ozlijedio glavu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 75

CI
cickova
20:36 30.03.2010.

welcome to croatia.... katafakingstrofa

LO
Loco
21:54 30.03.2010.

ah, što će im pendreci i sredstva prisile kad ljudi imaju obližnje sanduke kojima se samoozljeđuju.

GO
gordanica
20:25 30.03.2010.

Sigurna sam da i ta trojica hrarih murjaka tako postupili prema srpskim mafijašima oko Kaptol centra u Zagrebu.