Zakinuli bi najmlađe

Pintarić za prodaju odmarališta, Sunja i M. Ves ne daju udjele!

Foto: ARHIVA VL
Pintarić za prodaju odmarališta, Sunja i M. Ves ne daju udjele!
16.08.2011.
u 15:21
J. Kozarić: Općina nije ostvarila pravo na 25 ljetovanja, V. Novak mu poručuje da je - smotanac
Pogledaj originalni članak

Dok 150 sisačkih osnovaca i ovoga ljeta besplatno odmara na makarskoj Rivijeri, mogli bi ujedno biti među posljednjima koji koriste ovu povlasticu. Naime, gradonačelnik Dinko Pintarić najavio je mogućnost prodaje polustoljetnog odmarališta u Zaostrogu, a spominje se cijena od dva milijuna Eura.

Neprocjenjiva vrijednost

Očitovanje o prodaji još lani zatražio je od suvlasnika, općina Martinska Ves i Sunja, s ukupno 21 posto udjela. Međutim, oba načelnika oštro su protiv. Tim više jer procjena još uvijek nije izrađena.

– Dok sam tu gdje jesam, prodaje neće biti! Vrijednost objekta puno je veća od cijene koja bi se mogla postići. Gubitkom odmarališta mnoga djeca neće nikada imati priliku vidjeti more – kaže Josip Kozarić. Napominje da učenici iz Sunje zadnje dvije godine nisu ostvarili pravo na 25 ljetovanja zato što ih iz Grada Siska nitko nije obavijestio. Time je, kako kaže, općini nanesena velika nepravda. S druge strane, Martinska Ves redovno je slala školarce u Zaostrog, a ove je godine svojih 19 mjesta ustupila djeci iz sisačke Udruge slijepih.

– Kozarić je smotanac! O dolasku djece i terminu treba direktno dogovarati sa zakupcem. Ali, za ovu sezonu još uvijek stigne ispraviti pogrešku – kaže predsjednik Gradskog vijeća Veljko Novak (HSP) koji također prodaju ne smatra najboljim rješenjem. Podsjetimo, Grad Sisak uložio je prije tri godine oko 10 milijuna kuna u obnovu ljetovališta, da bi ga potom dao u petogodišnji zakup splitskoj tvrtki Eklata, koja se pojavljuje i kao logičan kupac.

Najam tek tisuću kuna

– Zainteresiranost za kupnju rano je komentirati – kaže direktor Jurica Glavina. Eklata plaća tek tisuću kuna najma mjesečno, uz troškove održavanja te garanciju oko 200 besplatnih sedmodnevnih pansiona. Međutim, takvom je brojkom teško namiriti sve odlikaše petih i šestih razreda iz sedam osnovnih škola te najvažnije – socijalno ugrožene mališane. S druge strane, Gradu Sisku trebat će, u ovakvom aranžmanu, više od 20 godina kako bi "vratio" uloženi novac. Ipak, prodajom trenutačno najvrednije nekretnine u svom vlasništvu ne bi značajno popunio proračun od 217 milijuna kuna.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DU
Deleted user
13:26 17.08.2011.

možda Pintio treba lova da kupi ljubavnici klavir ili potkoži još kojeg člana vladajuće koalicije,.....žalosno i jadno........raditi to na teret djece.....FUJ !!!!!!!!!!!!!!!!

BA
baniček
14:49 17.08.2011.

KASTORE, nije mu to ljubavnica nego zakonita žena, premda ni prva ni zadnja koju je imao, i 17 godina mlađa jer voli piletinu...

SV
sven222
10:31 18.08.2011.

čovjek valjda voli izlaziti u susret poduzetnicima.....tako je i u Sisku bez natječaja, već odlukom gradonačelnika prodao zelenu površinu koja je preinačena u građevinsku i tako podigao vrijednost imovine kupcu..ZAŠTO??? isti taj kupac je na toj gradskoj zelenoj površini ( koju je kupio ) nadogradio objekte veličine oko 300m2 i dobio nalog od građevinske inspekcije da iste sruši ALI ne tu stupa na scenu gradonačelnik, ZAŠTO????