slučaj marije budimir

HDZ: Jovanovićeva odluka je politička, nekorektna i nehumana

Foto: Branimir Bradarić
presica Budimir Galić
Foto: Branimir Bradarić
presica Budimir Galić
Foto: Branimir Bradarić
presica Budimir Galić
28.12.2013.
u 13:50
Na konferenciji za novinare nazočila je i Marija Budimir koja je još jednom ponovila da je poslije svega razočarana i povrijeđena odlukom ministra
Pogledaj originalni članak

- Odluka ministra Željka Jovanovića da uskrati odluku Školskog odbora OŠ Siniša Glavašević po kojoj je Marija Budimir jednoglasno izabrana za ravnateljicu škole je politička odluka i politički progon. Ova odluka ministra je nekorektna, nehumana i baca sjenu na sve dobre stvari učinjene u školstvu svih ovih godina, rekao je župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare koja je održana pod nazivom Dosta političkih progona.

Na presici, kojoj je osnovna tema bila slučaj Marije Budimir, Galić je ističući stavke iz rada Budimir rekao kako očekuje od ministra Jovanovića da hitno povuče svoju odluku ili će izgubiti slučaj na kraju na sudu. Okupljenim medijima obratio se i politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak koji se zapitao tko je, poslije Budimir, sljedeći na redu ako se kojim slučajem prokaže neki od članova SDP-a.

>> Jovanović odgovorio Galiću: Ravnatelj ne može imati ni jednu mrlju

– Pitam se i što se to događa u Hrvatskoj. Zašto šute mediji, nevladine organizacije, intelektualci, neovisno pravosuđe… Zašto se tolerira obračun vladajućih s građanima, znači li to povratak boljševičkih metoda? Koja se poruka šalje građanima ako se prijavi netko od članova partije, rekao je Čuljak ističući i da je kroz komentiranje cijeloga slučaja zabilježen i pritisak premijera Zorana Milanovića na pravosuđe. Dodao je i da bi ostavka ministra Jovanovića bila jedino normalno rješenje ali da sukladno izjavama premijera ne očekuje takvo što.

– Ipak, ministar Jovanović je shvatio poruku i što on misli i donio odluku da tko se usudi prijaviti druga Sabu da mora odgovarati. Tako je Marija Budimir i dobila otkaz iako nema zakonskog utemeljenja. Premijer je ponosan na propast gospodarstva, poljoprivrede, gotovo 400.000 nezaposlenih i sve veće siromaštvo. U isto vrijeme optimističan je i kaže da će biti bolje samo se ne zna kada, rekao je Čuljak.

Predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna najavio je da će narednih dana na adrese raznih veleposlanstava u Hrvatskoj biti upućena pisma u kojima se pojašnjava ovaj slučaj koji je nazvao do sada najvećom ugrozom ljudskih prava u Hrvatskoj. Podsjetio je isto tako i da je ovo slučaj u kojem je vukovarskom gradonačelniku potvrđena optužnica ali i da u istom slučaju postoji još svjedoka kao i da ima još nekoliko slučajeva gdje je Sabo u svojstvu osumnjičenika.

Na konferenciji za novinare nazočila je i Marija Budimir koja je još jednom ponovila da je poslije svega razočarana i povrijeđena odlukom ministra te ga podsjetila na riječi sa stručnog skupa u Vodicama kada je rekao da neće osporavati odluke ŠO, koje se tiču imenovanja, a koje su donesene jednoglasno.

– Očekujem od ministra da obrazloži svoju odluku zašto nije potvrdio moje imenovanje. Podsjećam da sam 2007. godine kada sam prvi put izabrana na mjesto ravnateljice školu zatekla praznu. Danas je to najveća osnovna škola u Vukovaru koja je moderno i kvalitetno opremljena. Određeni pritisci koji se vrše na mene neće promijeniti moju odluku jer i dalje smatram da nisam pogriješila. Zatražit ću pravnu pomoć i mišljenje o cjelokupnom slučaju, rekla je Budimir. Kaže i da je u šest godina školu posjetilo više inspekcija, da je tri puta izabrana na mjesto ravnateljice i da sve to vrijeme u njem radu nije bilo nikakvih prekršajnih niti kaznenih propusta. S obzirom na podršku nastavnika, roditelja i djece najavila je da će se i na sljedećem natječaju kandidirati za mjesto ravnateljice OŠ Siniša Glavašević.

Komentirajući izrečeno na konferenciji za novinare gradonačelnik Vukovara Željko Sabo rekao je da oko odluke ministra Jovanovića nema nikakve veze niti da to želi komentirati. Za Budimir je rekao da s njom više niti u sauni ne bi razgovarao.

– Očigledno je da će u naredna tri mjeseca biti mnogo tiskovnih konferencija jer se pripremaju izbori. HDZ se svim svojim postupanjima sprema za izbore. Inače, HDZ radi na način da prvo stvori negdje probleme bilo u Vukovaru bilo u Hrvatskoj. Tako je Damir Barna bio Skupština u vukovarskoj tvrtci Tehnostan gdje su se nagomilali problemi. Sada ja kao gradonačelnik te probleme moram rješavati, rekao je Sabo koji nije poštedio niti župana Galića.  

– Žalosno je da je Vukovarsko – srijemska županija među najneuspješnijim županijama gdje se vodi jedino briga o političkom zbrinjavanjima. Najnoviji slučaj je zbrinjavanje Marijana Pavličeka, predsjednika vukovarskog HSPAS, na mjesto županijskog pročelnika. Isto tako većina novca kojim županija raspolaže odlazi na plaće. Šteta je što HDZ koristi župana Galića na taj način. Bolje bi bilo da mu se pomogne da ode na liječenje, jer sam čuo da je ozbiljno narušenog zdravlja, a ne da se koristi za ove politikanske igre, rekao je Sabo. 

>> Jovanović izmaknuo fotelju ravnateljice Mariji Budimir

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 86

FI
fiberglas
12:28 28.12.2013.

Ma on bi nju u ´´Gradišku´´ samo da može.

KR
krka
12:51 28.12.2013.

Gospođa nije član SDP/PZJ pak je nepodobna! Kaj se tu može. Priča nam Zoky non-stop da nisu kao HDZ:::???

AM
Admine mater ti jebem
13:14 28.12.2013.

Vjerojatno ce me jovanovicev potrcko admin opet izbrisatiali ipak cu pokusati reci svoje misljenje! Zasto mi dopustamo da se jedan majmun koji se dokopao pozicije ministra sprda sa cijelom drzavom i hrvatskim narodom?On ne polaze racune nikome ili? Ministre zelim ti sve ono sto ti zelis Normalnim hrvatima koji vide kakava si krvopija!