MAŽURANIĆEVA ULICA

Pješačke staze na obje strane ceste, ali ne pred svim kućama!

Foto: 'Marko Jurinec/PIXSELL'
'26.11.2010. Brezje, Varazdin, Unatoc rekonstrukciji Mazuraniceve ulice stanovnici nisu zadovoljni radovima Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
Foto: 'Marko Jurinec/Vecernji list'
'varazdin/medjimurje, 29.07.2009., varazdin, zamjenik procelnika za komunal grada varazdina roberto krajcer Photo: Marko Jurinec/Vecernji list'
Foto: 'Marko Jurinec/PIXSELL'
'26.11.2010. Brezje, Varazdin, Unatoc rekonstrukciji Mazuraniceve ulice stanovnici nisu zadovoljni radovima, Stjepan Plantak Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
27.11.2010.
u 08:30
Problem s vlasničkim odnosima u Mažuranićevoj ulici u Varaždinu. Dio stanara ne želi besplatno ustupiti zemljište za nogostup
Pogledaj originalni članak

Mažuranićeva ulica, koja spaja Sajmišnu i Zagrebačku, to jest Brezje i Biškupec, ovih je dana gradilište. Radnici postavljaju rubnjake i šljunak za pješačke i biciklističke staze. Nakon toga asfaltirat će se i građani će dobiti obnovljenu ulicu, koju su zahtijevali i peticijom, a školarci sigurniji put do škole, u Biškupcu.

Previsoki rubnjaci

- Drago mi je što je naša ulica konačno došla na red da se uredi. No imam nekih zamjerki. Rubnjaci koje postavljaju, previsoki su i oštri. Sve je to previsoko... Koliko će sad još trebati podignuti asfalt na cesti i nogostupu? Zagrnut će mi ogradu, slijevat će se voda u dvorište... Zakapaju kuće. Kad su prije nekoliko godina postavljali kanalizacijski kolektor na sredini ceste, trebali su skinuti sloj – kaže stanar Stjepan Plantak.

Kaže da mu nakon obnove ulice ograda s ulične strane više neće biti visoka 1,5 metara, nego puno manje te će trebati podrezati dvorišna vrata.

Odgovor smo potražili od Roberta Krajcera, zamjenika pročelnika varaždinskog Upravnog odjela za komunalni sustav. - U ovoj fazi to tako izgleda jer su tek postavljeni rubnjaci. Kad dođe asfalt i naprave se kolni prilazi te se sve uredi, bit će to sasvim druga priča. A što se tiče visine, koja muči nekoliko stanara, riječ je o tome da projektant jednostavno mora odrediti niveletu u čitavoj ulici. Na nekim su mjestima kuće jako "utopljene", za čitav metar, i ne može im se udovoljiti. Dvorišta se prema Zakonu o cestama prilagođavaju prometnicama, a ne obrnuto. Da je projektant spustio cestu prema njima, sad bismo umjesto tri u Mažuranićevoj ulici imali 303 primjedbe! – kaže Krajcer.

Zamršeni odnosi

U ulici postoji i šest vlasnika koji ne pristaju besplatno ustupiti svoje zemljište za gradnju nogostupa – jedan vlasnik kuće i petero vlasnika poljoprivrednog zemljišta. - Pješačke se staze na tim dijelovima ulice neće napraviti - kaže Krajcer te dodaje da taj prostor vlasnici ne mogu koristiti, ali žele trgovati. Dio vlasnika želi da dio kojeg bi se odrekli uđe u površinu s kojom ulaze u urbanu komasaciju budućeg naselja Grlice-Rakitje.

U Mažuranićevu, koja je lokalna cesta, u nadležnosti ŽUC-a, postavit će se nova rasvjeta. U sklopu radova ukopat će se i električni kabeli. Mijenja se i DTK mreža. Cesta će se urediti ove godine, a nogostupi ovisno o vremenskim uvjetima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.