DANAS U VEČERNJEM

Planovi za novu mobilizaciju birača

Foto: MARKO DJURICA/REUTERS/PIXSELL; Slavko Midžor/PIXSELL
Planovi za novu mobilizaciju birača
23.12.2019.
u 22:04
Zoran Milanović kao prvi u prvom krugu ima psihološku prednost, prema anketama ima trend rasta, ali za pobjedu mu ipak treba još novih glasova
Pogledaj originalni članak

Drugi krug predsjedničkih izbora novo je poluvrijeme. Karte se opet miješaju, a stožeri biraju taktiku za 5. siječnja. Zoran Milanović kao prvi u prvom krugu ima psihološku prednost, prema anketama ima trend rasta, ali za pobjedu mu ipak treba još novih glasova i ključno je pitanje gdje ih može dobiti.

Izvori bliski Milanoviću kažu da njihov kandidat treba još barem 200 tisuća glasova i da ih treba tražiti najprije na ljevici i centru, i to među onima koji su u prvom krugu otišli tzv. “malim” kandidatima s tog spektra poput Dalije Orešković, Dejana Kovača, Katarine Peović i Darija Juričana...

>>Cijelu priču pročitajte božićnom trobroju tiskanog izdanja Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

U novom broju donosimo i sljedeće teme:

>>HDZ: Milanovića treba prikazati kao nasljednika Stipe Mesića

>>Škoro će vjerojatno osnovati vlastitu stranku

>>Mons. Želimir Puljić: One koji žele otići u tuđini čekaju patnja, znoj i suze

>>Želja beskućnika: Mami i bratu htio bih pod bor staviti dar i biti s njima

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

ŽO
žoržet
10:46 24.12.2019.

kako smo očito daleko od toga da sustav funkcionira transparentno, učinkovito i bez većih distrakcija u korist tobožnjih 'elita' te da svi građani i građanke ove zemlje, neovisno o 'svjetonazorima', žive u miru i toleranciji, u skladu s realnim mogućnostima i standardima dostupnim eu/europi 21. stoljeća, možda bi nam svima nešto značilo da se s drugim krugom promijeni bar sve masovniji 'mentalni ritam nacije' - pa da umjesto nezajažljivih osobnih ambicija, umreženog političkog turbofolka, zahuktalog klerokonzervatizma i muljavog 'suverenizma', gospodarskih 'bespuća', povjesničarskih 'realityja' i prebrojavanja kostiju makar malo 'skrenemo' prema kultiviranijim, ugodnijim i sadržajno bogatijim 'notama'. a kolikogod nam trubili drugačije i kolikogod neki akteri bili 'antipatični', nekarizmatični i bez 'očinske aure', čini mi se da se pozitivni pomaci, bar nakratko, dogode čim hdz-u i pripadajućim izdancima budu voljom (normalnog) naroda izmaknute ključne poluge vlasti: tako je npr. mesić većini ipak vratio smiješak na lice nakon turobne tuđmanove ere i vrlo autokratske vladavine, milanović ublažavao sustavne rane od sanaderovske kleptokracije, a josipović postavljao zdravije temelje mostova i prema 'regionu' i prema nezavisnijem pravosuđu i srodnim institucijama. dočim se kolinda zadržava na sve neukusnijim 'kolačima', 'alternativnim činjenicama', estradnim nastupima i 'čudnim' istupima. pa ak' je i od fikusa, previše je: vrijeme je, brijem, za neki novi, bolji 'time-out'.

RI
rimac444
23:16 23.12.2019.

Ne treba se slučajni brinuti za mobilizaciju birača, jer to uporno čine JRT, Nova, RTL i drugi komunjarski mediji. Ti komunjarski mediji su najveće zlo naše demokracije, to su ostaci sa kadrovima zločinačkog komunizma sa njihovim odgajanim i biranim podmladkom, isprdcima.

DE
derin
02:39 24.12.2019.

Pamet u glavu, ne smijemo se praviti frajeri na desnici radi sitnica, jer će već prije proljeća Mustač i Perković šetati na slobodi, a ratne zrakoplove možemo zaboraviti, a zavaditi će nas sa svima van i doma duboko podijeliti i da Tita vraća na Pantovčak!