STIŽE LJETO Hrvati, ali i turisti hlade se u moru, najskuplji Bonj – prazan

Plaže pune, nema spasilaca

23.05.2009.
u 19:46
Pogledaj originalni članak

Upeklo sunce i gotovo prava ljetna žega potjerali su danas Hrvate, ali i turiste na plaže diljem Jadrana. Visoke temperature zraka, od jutarnjih 20 do čak 32 Celzijeva stupnja tijekom dana, trebale bi nas pratiti i sutra.

Za Split 66 letova
Turisti koji su u današnjih 66 letova stigli u Split i ostvarili ovogodišnji rekord uživat će u ugodno toplom moru, a vrućina je neizbježna. Ivo Tvrdić iz Zračne luke Resnik napominje da je ovo tek početak.

– Danas imamo 6-7 letova više nego prošle subote. Kako se primičemo ljetu, svaki je vikend sve prometniji – kaže Tvrdić. Danas su zrakoplovi u Split stizali iz Francuske, Njemačke, Poljske, Mađarske te iz skandinavskih zemalja. U trajektnoj luci promet je također pojačan, uglavnom je riječ o vikendašima koji su krenuli na srednjodalmatinske otoke. Unatoč tome, Hvar tek čeka navalu gostiju. Svi se nadaju da ni ova sezona, unatoč recesiji, neće biti loša.

Luksuzna plaža Bonj, koja je među najskupljima na Jadranu, danas je bila gotovo prazna, zatekli smo samo desetak kupača. Sparine slične onima usred ljeta i temperatura mora čak 22 Celzijeva stupnja mnoge su Riječane danas izmamile na gradska kupališta. Slika na plažama i u uvalama u Kostreni ista je kao i lani – popratni sadržaji svode se na nekoliko kafića, radi samo poneki tuš, a spasilačkoj službi ni traga.

Brčkanje pa na pivo
Ipak, ništa od toga ne nedostaje prvim kupačima, kojima je, čini se, dovoljno nakon brčkanja u moru i upijanja toplih Sunčevih zraka imaju gdje sjesti na pivu. Živahno je i u Voloskom te Opatiji – kupalište na Slatini vrvi djecom i turistima treće životne dobi koji su kišovite njemačke i engleske gradove odlučili zamijeniti Kvarnerom.

U Dubrovnik je i ove subote stiglo mnogo putnika kruzerima.Tijekom dana u grušku luku te ispred otoka Lokruma usidrilo se ukupno pet brodova koji su dovezli oko 8 tisuća putnika. Velike vrućine nagnale su neke od njih na dubrovačke plaže...

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr