europski parlament

Plenković Farageu: Savjetujem vam da se držite svog Isle of Man

Foto: Petar Glebov/Pixsell
Plenković Farageu: Savjetujem vam da se držite svog Isle of Man
02.07.2013.
u 16:55
Stvari su pošle nepredviđenim tijekom kad je prije njega vodeći britanski euroskeptik Nigel Farage kritizirao Hrvatsku i čudio se što mi radimo u EU.
Pogledaj originalni članak

HDZ-ovac Andrej Plenković postao je prvi hrvatski zastupnik koji je govorio na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta. No, iako je taj govor planirao i tempirao želeći biti upravo taj prvi koji govori iz Hrvatske, stvari su pošle nepredviđenim tijekom kad je prije njega vodeći britanski euroskeptik Nigel Farage kritizirao Hrvatsku i čudio se što mi radimo u EU.

Plenković je na to reagirao ovim riječima:

– Gospodinu Farageu poručujem da smo imali debate uoči referenduma. Nije nikada bio u Hrvatskoj prije 2011., a pokušao nam je patronizirati raspravu i naš strateški cilj od 20 godina. Savjetujem mu da se drži svog Isle of Man!

Inače, Isle of Man je otok u sastavu Velike Britanije koji služi kao porezna oaza i na kojemu je, kako su nedavno otkrili mediji, svoj novac skrio i sam Farage. 

>> Ruža Tomašić s klapom pjevala 'Ustajmo braćo, sada je čas'

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.