OSUDIO IZJAVE

Plenković: Slanje hrvatske vojske uopće nije na stolu, Milanovićeve izjave zgrozile su SAD i sve partnere

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Plenković: Slanje hrvatske vojske uopće nije na stolu, Milanovićeve izjave zgrozile su SAD i sve partnere
27.01.2022.
u 13:39
– Ispada da će gotovo svaki ozbiljni veleposlanik kojeg imamo u mreži biti pozvan na razgovor u njihovo ministarstvo vanjskih poslova kako bi prosvjedovali protiv ovakvih izjava. To je loše, skandalozno, ruši reputaciju i kredibilitet Hrvatske – poručio je Plenković
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Vlade Andrej Plenković ogradio se na današnjoj sjednici Vlade od izjava Zorana Milanovića te poručio da nema uopće govora o slanju hrvatske vojske u Ukrajinu. 

– Ove izjave predsjednika Milanovića u vezi sa situacijom u Ukrajini, koje su reputacijski štetne za Hrvatsku i sramotne vizavi situacije u Ukrajini, dovode do velikog razočarenja i snebivanja naših partnera, od SAD-a do članica NATO saveza, članica EU, susjednih zemalja. Ispada da će gotovo svaki ozbiljni veleposlanik kojeg imamo u mreži biti pozvan na razgovor u njihovo ministarstvo vanjskih poslova kako bi prosvjedovali protiv ovakvih izjava. To je loše, skandalozno, ruši reputaciju i kredibilitet Hrvatske – istaknuo je Plenković, dodajući da su takvi stavovi u suprotnosti od vanjsko-političkih stavova Vlade RH.

– Naša pozicija glede Ukrajine jest poštovanje teritorijalne cjelovitosti Ukrajine, poštovanje međunarodnog prava, zalaganje za mir, deeskalaciju sukoba i smirivanje tenzija – poručio je predsjednik Vlade.

Uvjerava da slanje vojske bilo koje članice NATO saveza, pa tako i Hrvatske, nije na dnevnom redu ni u jednoj međunarodnoj organizaciji.

– Ponavljam, ta tema ne postoji, nije na stolu bilo koje međunarodne organizacije, a ovdje se vode rasprave o tome treba li ići hrvatska vojska. O tome nitko ne govori. Od zbunjivanja javnosti do skandaliziranja našeg međunarodnog položaja, mi se u potpunosti ograđujemo kao Vlada i nemamo nikakve veze s tim izjavama koje je iznio predsjednik Republike – zaključio je.

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 43

KA
kanal
13:47 27.01.2022.

To je loše, skandalozno, ruši reputaciju i kredibilitet Hrvatske.....kaže čovjek koji je za ministricu koja je krala rekao bila je izvrsna

DU
Deleted user
14:04 27.01.2022.

Mislim da su partneri bili zgroženiji kada je HDZ pravomoćno osuđen za kriminal...

DU
Deleted user
14:02 27.01.2022.

Mozemo razocarati ove kradezeovske papagaje. Upravo jucer i Francuska i Njemacka kao i mnogi politicki analiticari Engleske i EU rekli su isto sto i Milanovic.Zasto to smeta kradezeu - to svi dobro znamo. Nije tocno sto tvrdi voda kradezea. Apsplutno nitko nije osudio izjavu Milanovica. Ocito je da kradeze zeli nametnuti neku svoju verziju samo zato sto ih smeta istina. Sve vise dolazi na vidjelo kako upravo kradeze sramoti Hrvatsku Zbog takve korupcije vec su odavno trebali dati ostavku.