slavonski brod

Plinifikacija ložišta u Rafineriji bit će završena 2015.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
rafinerija sastanak
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
rafinerija sastanak
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
rafinerija sastanak
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
rafinerija sastanak
27.11.2013.
u 15:30
Najvažnija je to informacija s kojom su slavonskobrodskog gradonačelnika Mirka Dusparu na današnjem sastanku upoznali čelnici ruske naftne kompanije Zarubežnjeft i Optima grupe.
Pogledaj originalni članak

Započela je izrada projektne dokumentacije za plinifikaciju ložišta u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu, a cijeli postupak plinifikacije bit će završen do prosinca 2015. godine. Najvažnija je to informacija s kojom su slavonskobrodskog gradonačelnika Mirka Dusparu na današnjem sastanku upoznali čelnici ruske naftne kompanije Zarubežnjeft i Optima grupe.

Prema tom projektu, plin će u Bosanski Brod dolaziti preko Save iz Slobodnice i neće biti potrebno čekati krak Južnog toka, koji će do Slavonskog Broda doći ipak nešto kasnije. - Pomicanjem pitanja
plinifikacije s mrtve točke učinili smo veliki korak prema poboljšanju ekološke situacije. Čist zrak podjednako je važan za Brođane s obje strane Save, kao i za vodstva dvaju gradova, Rafinerije i Zarubežnjefta. U tom smislu dogovorili smo maksimalnu otvorenost i suradnju u razmjeni informacija – rekao je zamjenik generalnog direktora Zarubežnjefta Andrej Valerjevič Ozjerov.

Unatoč uvjeravanjima gostiju iz Rusije i BiH o znatnim ulaganjima u modernizaciju, informacije govore kako Rafinerija posluje s ogromnim gubicima. Čelnici Zarubežnjefta uzvratili su kako su ti gubici
relativni i kako je u četiri protekle godine u ekološku modernizaciju bosanskobrodske Rafinerije već uloženo 4 milijuna eura, a samo u idućoj godini bit će uloženo još toliko. U taj iznos, kažu, nije uračunata plinifikacija, za koju će ruska kompanija izdvojiti dodatnih 10 milijuna eura.

- Zarubežnjeft je velika državna kompanija i za nju je rješavanje ekološke problematike prioritetno – istaknuo je Ozjerov.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.