Kako je pljačkala

Pljačkala banke plinskim pištoljem da bi vratila dug Poreznoj upravi

Foto: ' '
'pljackasica3_nnn_crn_290812'
Foto: 'Tomislav Miletic/PIXSELL'
'30.08.2012., Zagreb - Lokal u zagrebackoj Dubravi u vlasnistvu pljackasice R. B. koja je opljackala OTP i Splitsku banku u Zagrebu. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
Foto: 'Tomislav Miletic/PIXSELL'
'30.08.2012., Zagreb - Kuca pljackasice R. B. koja je opljackala OTP i Splitsku banku u Zagrebu. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
30.08.2012.
u 21:23
R. B. je vratila 155.000 kuna poreza te 87.000 kuna duga Domu zdravlja Centar
Pogledaj originalni članak

– Lezi dolje! Ruke iznad glave! – riječi su kojima se R. B. (47) lani 9. kolovoza obratila zaštitaru u poslovnici OTP banke u Zagrebačkoj 18 u Sesvetama. Žena – osumnjičena za tri razbojstva, koja je po svemu što je do sada poznato počinila kako bi se domogla novca za plaćanje dugova – tog se jutra "ušetala" u banku. Bila je naoružana plinskim pištoljem koji je kupila prije pet, šest godina.

Pištolj za zaštitu

Kada je kupila pištolj, objasnila je nakon uhićenja, trebao joj je radi zaštite jer je imala ugostiteljski obrt u Dubravi. Osim toga, unajmila je ugostiteljski objekt u Domu zdravlja u Sigetu, kao podnajam Doma zdravlja Centar. Posao nije dobro išao, nagomilali su se dugovi i R. B. svoj je "problem" odlučila riješiti – pljačkom banaka. Lanjskog kolovoza iz poslovnice OTP banke odnijela je 150.000 kuna. Uplatnice, koje je pretragom našla policija, pokazuju da je novac iz tog razbojstva, ali i iz kasnija dva utrošila u plaćanje dugova – 87.000 kuna platila je Domu zdravlja Centar, a dodatnih 155.000 kuna uplatila je za dug Poreznoj upravi.

Nakon što je orobila prvu banku, R. B. primirila se neko vrijeme, no 10. studenog 2011. ponovno je ušla u istu poslovnicu OTP banke u Sesvetama. Bila je naoružana plinskim pištoljem, koji je uperila prvo u zaštitara, a zatim i u službenicu.

– Stavi novce! Stavi sve! I one s valutama! – povikala je zaštitaru, dodajući mu vrećicu.

Ovaj put "plijen" je bio znatno tanji. Iz banke je otišla sa 27.280 kuna. Posljednje razbojstvo za koje se sumnjiči počinila je 3. kolovoza ove godine, kada je maskirana šiltericom i sunčanim naočalama, te naoružana plinskim pištoljem, upala u poslovnicu Splitske banke na Laništu 26.

– Ovo je pljačka! Lezi dolje! – povikala je zaštitaru.

Zatim je službeniku za pultom dobacila torbu, a nakon što joj je on u nju stavio 50.000 kuna, R. B. je izašla te se odvezla vozilom.

Nakon tog razbojstva primijetila je i da je u novcu koji je donijela iz banke nešto čudno.

Slijepljene novčanice

Uočila je da su dvije novčanice od po 200 kuna slijepljene. Nije ih stoga iskoristila za plaćanje, nego je iz uzela novac iz novčanika. Poslije je odlijepila novčanice i među njima otkrila elektroničnu kemijsku ampulu, odnosno tzv. mamac. Novčarske ustanove takve mamce stavljaju u novčanice kako bi pratile ukradeni novac, a R. B. je nađenu elektroničnu kemijsku ampulu rastavila i bacila. Bilo kako bilo, nije nađena zahvaljujući tome, nego zahvaljujući policajcu koji ju je prepoznao na snimkama nadzornih kamera.

Na osnovi toga ishođen je nalog za pretragom, a u pretrazi je policija u dva vozila, ladi nivi i lanciji, kojima se R. B. koristila, našla periku, sunčane naočale, plinski pištolj i šiltericu. Određen joj je istražni zatvor.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 58

A1
A1ibaba
22:07 30.08.2012.

Ukrala od lopova da bi vratila dug lopovima...

ZZ
Zvir Zvirek
21:39 30.08.2012.

aha, zdižu kredite za terence quade i vikendice i onda žena pljačka po bankama..ma cela obitelj mam v Lepoglavu na 10 let...Daltoni.

PE
Pegaz
10:56 31.08.2012.

Aha, sad je Porezna kriva sto je njoj posao isao lose i uporno ga je odrzavala na zivotu skupljajuci dugove i neumjereno troseci ono sto nije zaradila, pa se onda "dosjetila" lijepog nacina podmirenja dugova? Super, ma najbolje je da svi krenemo pljackom skupljati novac za podmirenje obaveza, a pri tome vicimo: "ja sam majka", "ja sam otac", "ja sam baka u dugovima, a morala sam kupiti vikendicu, shvatite me"!!!!