maraton zagreb-čazma

Pobjednici Mađar Janos Zabari i Zagrepčanka Veronika Jurišić

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Pobjednici Mađar Janos Zabari i Zagrepčanka Veronika Jurišić
24.03.2013.
u 15:33
Mađaru je ovo već peta pobjeda na najdužoj cestovnoj utrci u Hrvatskoj, zbog čega je skoro "na domak" državljanstvu
Pogledaj originalni članak

Četiri sata, osam minuta i trideset i sedam sekundi trebalo je Janosu Zabariju, mađarskom maratoncu da svlada 61 kilometar i 350 metara dugu stazu od Zagreba do Čazme i postane pobjednik tradicionalnog 38. Međunarodnog atletskog supermaratona “Od kaptola do kaptola”. Mađarskom trkaču ovo je već peta pobjeda na supermaratonu, zbog čega je, kako se čestitajući mu našalio čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak, već zaslužio državljanstvo.

U konkurenciji žena pobjeda je pripala Zagrepčanki Veroniki Jurišić, članici AK Sljeme. Uz teške vremenske prilike u najdužoj cestovnoj utrci u Hrvatskoj ovog puta sudjelovalo je ukupno 69 natjecatelja, 61 muškarac i osam žena.

Bogat zabavni program

Kao i svakog puta dosad na cilju u središtu Čazme natjecateljima je priređen doček uz bogat kulturno-zabavni program. Naime, tradicionalni Supermaraton već dugo više nije samo atletska utrka, nego je izrastao u prepoznatljivu turističku i kulturno-zabavnu manifestaciju za koju organizatori Grad Čazma te Športska i Turistička zajednica grada organiziraju bogat program koji traje dva dana.

Za kraj vino i gulaš

Još u subotu održana je 2. Međunarodna izložba vina “Čazmanski vinokap” na kojoj se predstavilo 120 izlagača s 214 uzoraka. Šampionska titula pripala je Slovencu Martinu Pečariču iz Metlike za vino Rumeni muškat. Nakon supermaratona posjetitelji su mogli uživati u besplatnom lovačkom gulašu i fiš-paprikašu te degustaciji vina, a potom i u moto-alci i bogatom zabavnom programu.

>> K. Biwot i Ana Subotić pobjednici 21. Večernjakovog maratona

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.