krvava zabuna

Pobunjenici u Siriji pogreškom odrubili glavu savezniku

Foto: Youtube Screenshot
Pobunjenici u Siriji pogreškom odrubili glavu savezniku
15.11.2013.
u 10:47
Trijumfalno su opisali egzekuciju čovjeka za kojeg su tvrdili da je član iračke šijitske grupe koja se bori na strani sirijskog predsjednika ali se ispostavilo da glava pripada članu Ahrar al-Shama, grupi koja se često bori na strani ISIS-a
Pogledaj originalni članak

Militantna islamistička pobunjenička grupa u Siriji povezana s Al-Qa'idom zatražila je ''razumijevanje i oprost'' jer su odrubili i pokazivali u javnosti glavu pogrešnog čovjeka, donosi britanski The Telegraph.

U videu koji je objavljen na internetu članovi skupine ISIS (Islamska država Iraka i Levanta) pokazuju odrubljenu glavu okupljenima u Aleppu. Trijumfalno su opisali egzekuciju čovjeka za kojeg su tvrdili da je član iračke šijitske grupe koja se bori na strani sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, ali poslije se ispostavilo da glava pripada članu Ahrar al-Shama, sunitske islamističke pobunjeničke grupe koja se često bori na strani ISIS-a iako ne dijele Al-Qa'idinu ideologiju.

Nakon istrage, glasnogovornik ISIS-a Omar al-Qahtani priznao je da je riječ o Mohammedu Faresu, zapovjedniku Ahrar al-Shama.

>> Možda će smrznuti i gladni poželjeti da ih Assad dokrajči sarinom

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar nekakav
nekakav
11:13 15.11.2013.

ovo nije greška, ovo je pravilo. gdje su sad naši prijatelji te opozicije, koja kolje i svoje?! zanimljivo da naši prijatelji sirije nekako skrivaju činjenicu gubitka naftnih polja u siriji....

EN
enigma898
11:55 15.11.2013.

Idioti kojima je "naša" vlada prodala oružje za nepoznat novčani iznos...

FR
FrostyFreeze
12:22 15.11.2013.

Ovo me podsječa na Crnu Guju kad je krivom liku odsekel glavu i onda treba prodat priču kraljici kak je taj još živ. Rekel bum samo we saluted you majstori :-)