Kameni blokovi

Počelo nasipavanje prvih 50 metara nove obale na Brajdici

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Počelo nasipavanje prvih 50 metara nove obale na Brajdici
25.05.2011.
u 14:40
Istodobno se gradi ulazno-izlazni schengenski punkt preko kojeg će ići sav kamionski promet s terminala
Pogledaj originalni članak

Godinu dana od početka izgradnje nove obale kontejnerskog terminala riječke Luke na Brajdici počelo je nasipavanje prvih pedeset od ukupno 328 metara obale koja je formirana novim blokovima. Danas su gradilište obišli ravnatelj Lučke uprave Rijeka Bojan Hlača, predsjednik uprave riječke Luke Denis Vukorepa i predstavnici izvođača radova na čelu s Josipom Purićem, direktorom GP Krka. Istodobno na terminalu koji se proširuje sa 50 tisuća novih “kvadrata” traju radovi na izgradnji ulazno-izlaznog punkta – schengenskog graničnog prijelaza – preko kojega će se odvijati sav kamionski promet s terminala i spojiti na cestu D-404 i mrežu autocesta.

Proširenje kontejnerskog terminala Brajdica trenutačno je najveći infrastrukturni projekt u Primorsko-goranskoj županiji i kao dio projekta Rijeka Gateway financira se iz kredita Svjetske banke i državnog proračuna. Vrijednost radova koji napreduju prema planiranim rokovima je 42 milijuna eura. 

Nova obala uz koju će moći pristajati najveći kontejnerski brodovi, jer je dubina 14,5 metara, trebala bi biti završena potkraj 2012. ili početkom 2013. godine.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.