NAKON 22 GODINE

Uskoro na slobodu izlazi ubojica Anđele Bešlić, mučan slučaj koji je potresao cijelu zemlju

Foto: Ivo Cagalj/HISTORY I/C
30.3.2005. Ivan Bulj osu?en na 27 g. zatvora zbog ubojstva An?ele Bešli?
Foto: Tino Juric
30.3.2005. Ivan Bulj osu?en na 27 g. zatvora zbog ubojstva An?ele Bešli?
11.02.2024.
u 19:32
U travnju, za dva mjeseca nakon 22 godine iz zatvora izlazi 61-godišnji Ivan Bulj, osuđen za ubojstvo 16-godišnje Anđele Bešlić.
Pogledaj originalni članak

Za dva mjeseca, 11. travnja istječe zatvorska kazna 61-godišnjem Ivanu Bulju, ubojici iz Sinja koji je prije 22 godine ubio 16-godišnju Anđelu Bešlić. Bulj je pravomoćno osuđen na 22 godine zatvora, a posljednji dio kazne odslužuje u Turopolju u kaznionici poluotvorenog tipa, gdje je prošlog siječnja premješten iz Gline, piše Slobodna Dalmacija

Kobne večeri, Bulj je na prijevaru u vozilo ukrcao Anđelu Bešlić koja se oko tri sata u noći pješice vraćala s koncerta. Nakon što se ukrcala, muškarac je skrenuo s ceste te je odvezao na nepristupačan predio Vidovo kod Suhača. S namjerom da je ubije, tupim predmetom joj je nanio više ozljeda po glavi i drugim dijelovima tijela te je tijelo odvukao preko žičane ograde i bacio ga u nepristupačnu jamu. Zatim je tijelo prekrio suhim granjem te pobjegao, a tijelo je pronađeno mjesec dana kasnije.

U početku Bulja se sumnjičilo da je silovao 16-godišnjakinju, no za to nije bilo dokaza pa je ta optužnica odbačena. Do njegove presude za ubojstvo došlo je na temelju zatvorenog kruga indicija jer materijalnih dokaza nije ni bilo ili su bili neupotrebljivi.

POVEZANI ČLANCI: 

Nakon nekog vremena, Bulj se sam odlučio predati policiji gdje je priznao sve čak i seksualno nasilje, ali problem je u tome što to nije želio ponoviti istražnom sucu, a iskazi iz policije ne mogu se koristiti kao dokaz u sudskom postupku. Tako je Bulj na prvom suđenju bio proglašen kriv za silovanje i ubojstvo, da bi na drugom 2005. godine bio oslobođen optužbe za silovanje, ali osuđen na 27 godina zatvora zbog ubojstva.

VIDEO: Velimir Zajec, kandidat za novog predsjednika Dinama za Večernji list: Klubu ću vratiti identitet, a želim i Zvonu Bobana!

SUĐENJE ZA UBOJSTVO MIHAELE BERAK

Bivši policajac nakon ubojstva rekao je nadređenom: 'Joj, šefe, skroz glupa situacija, cura je dirala moj pištolj...'

Saslušana su u četvrtak prva četiri svjedoka, a među njima i Mihaelina najbolja prijateljica koja je znala da je Mihaela te večeri u Smažilovu stanu. Posljednju poruku od Mihaele primila je svega deset minuta prije njezine smrti. Nastavila joj je pisati, a poslije ju je i zvala, no odgovora nije bilo... Njezin je iskaz važan i zbog poruka koje joj je Mihaela slala, a gdje se žali na Smažilovu posesivnost.

65 GODINA VEČERNJEG LISTA

VIDEO 'Obadva, oba su pala!' Junak pobjedničkog usklika koji je obišao zemlju preživio je rat, a onda tragično poginuo

Večernji list ove godine slavi svoj 65 rođendan. U šest i pol desetljeća naši su novinari ispisali oko milijun stranica, objavili smo oko 25.000 različitih izdanja. Iz naše bogate arhive, donosimo serijal priča o lokalnim herojima, ljudima koji su spasili nečiji život, o znanstvenici koji su pomaknuli granice, o pobjednicima koji su nemoguće učinili mogućim. Neke ljude koji su svojim humanim djelima stvorili te priče, uspjeli smo pronaći i par desetljeća kasnije, pa su priče o njima dobile i nastavak, no nekima od heroja s naših naslovnica, nismo uspjeli ući u trag. Možda su neki od njih baš vaši rođaci, susjedi prijatelji ili poznanici - ako ih čitajući ove životne priče prepoznate, budite naš 'joker zovi' i pišite nam na mail dojavi@vecernji.net, jer to su ljudi koji zaslužuju bar još koji napisani redak, uz jedno veliko – hvala.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar rubinet
rubinet
20:12 11.02.2024.

Tko ozlijedi svoga bližnjega, neka mu se učini kako je on učinio: lom za lom, oko za oko, zub za zub – rana koju je on zadao drugome neka se zada i njemu.» (Levitski zakonik 24,19 i 20)T

Avatar horuk
horuk
21:33 11.02.2024.

Bulj, ne čudi me ništa.

PE
pebe
20:59 11.02.2024.

Da je to ucinio mojoj kceri ili sestri, disao bi jos samo par sati po izlasku iz prdekane!!