PROTIVNO ODLUCI SUDA

Podignuta optužnica protiv majke jer ocu ne dopušta druženje s djetetom: Traže za nju godinu i pol zatvora

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Podignuta optužnica protiv majke jer ocu ne dopušta druženje s djetetom: Traže za nju godinu i pol zatvora
20.05.2021.
u 15:55
Istraga je pokazala kako majka još od 2015. godine u većini slučajeva ne dopušta druženje djeteta s ocem onako kako je to određeno u odluci suda.
Pogledaj originalni članak

Državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv majke (50) koju se tereti da bivšem suprugu već pet godina ne dopušta druženje sa zajedničkim, danas osmogodišnjim djetetom. U optužnici se navodi i to da dijete nije redovito slala u prvi razred osnovne škole, zbog čega je sakupilo čak 50 dana izostanaka. 

U optužnici stoji i to da je majka zabranjivala djetetu druženje s vršnjacima iz ulice, pa je vrijeme provodilo uglavnom s majkom i bakom.

Zbog toga tužitelji traže za majku godinu i pol zatvora: šest mjeseci bezuvjetno i 12 mjeseci uvjetno, piše Danica.hr. Dijete je nakon rastave nastavilo živjeti s majkom. Inače, otac je iz okolice Križevaca, a majka iz okolice Vrbovca.

Istraga je pokazala kako majka još od 2015. godine u većini slučajeva ne dopušta druženje djeteta s ocem onako kako je to određeno u odluci suda. Majka zbog straha od bolesti nije slala dijete u školu kad je krenuo u prvi razred, zbog čega je dijete skupilo više od 50 dana neopravdanih izostanaka.

Majka je odbila surađivati i sa socijalnim radnicama koje su tu napisale u svojem izvještaju, sastavnom dijelu optužnice. Pokušaji oca da stupi u kontakt nisu uspjeli, a on pak redovito plaća majci 1200 kn za uzdržavanje djeteta. U slučaju da majku pravomoćno osude na bezuvjetnu zatvorsku kaznu, otac će preuzeti brigu za dijete. 

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar anlaser
anlaser
18:53 20.05.2021.

I sada će se opet oglasiti centar za socijalni rad ili kako se već zove kao i izvanredni nadzor a u zaključku će stajati da nije bilo naznaka bilo kakvih nepravilnosti a 50 dana izostanaka se skupilo prošli tjedan ! Ili Sud nije odredio nikoga za nadzor presude ?

MO
modovisisajteMaraschino
17:55 20.05.2021.

s obzirom koliko je pravosuđe brzo, prije će dijete odrasti nego što oni riješe slučaj

DU
Deleted user
20:05 20.05.2021.

Ispravna odluka. Dijete treba oba roditelja; i oca i majku. Ne samo majku. Naravno, govorim o normalnim očevima (i majkama).